"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit başvekilin ruhu huzura erdi

21 Temmuz 2016, Perşembe 17:55
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bedel ödemeyi 27 Mayıs'ta göze alabilseydik, 15 Temmuz olmazdı. Türk milletinin darbe karşıtı cesareti ile şehit Başvekil Adnan Menderes'in ruhu huzura erdi" dedi.

Memleketi olan Afyonkarahisar'da parti il teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, darbe girişimini değerlendirdi. Uysal, Türk milletinin vakar ve ferasetinin galip geldiğini vurgularken, şunları söyledi:

"Sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyor, bununla anlattığımız için Allah’a hamd ediyor, vefat eden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şerefli Türk ordusu içinde yuvalanmış bir gurup darbeci zihnin, millet iradesini bir kenara bırakıp kendi iradelerini silah zoru ile kabul ettirme girişimleri sonuçsuz kalmıştır. 1960 yılından başlayarak Türkiye'nin acı ile tecrübe ettiği darbeler 15 Temmuz günü ordu içinde paralel bir komuta kademesinde yeniden sahneye konmak, dünü darbelerle çalınan ülkemizin geleceği de zapt edilmek istenmiştir. Kendi emellerini ülkenin emellerinden evla gören bu zihniyetin, bu çirkin ve hain girişimi milletimizin vakar ve feraseti ile ezansız kalmayacak olan minarelerimizin katkısı ve iman ile önlenmiştir."

27 MAYIS'TA TEPKİ OLSA 15 TEMMUZ YAŞANMAZDI

Halk tepkisinin 27 Mayıs 1960 darbesinde gösterilmesi halinde bugüne kadarki bütün darbelerin engellenebileceğine dikkat çeken Uysal, "15 Temmuz'dan bu yana ödenen bedel ülkemizin demokrasi hamuruna büyük bir katkı sunmuştur. Ancak bilinmelidir ki bedel ödemeyi 27 Mayıs'ta göze alabilmiş olsaydık, ne Eylüller ne Şubatlar ne de 15 Temmuz teşebbüsü yaşanabilirdi. Türk milleti, Çanakkale Savaşı'ndaki gibi, Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi namlulara alnını uzatmıştır. Bu irade ile birlikte bu irade ile birlikte Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes'in ruhu huzura ermiştir" dedi.

Etiketler: vefat, darbe, dp
Okunma Sayısı: 2941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer

    22.7.2016 04:01:21

    27 Mayıs' ta tepki olsa ne olacağını Allah bilir. Bkz. 26. Söz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı