"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soylu'dan 'hukuk' dersleri: Kimseye imtiyaz yok, 79 milyon herkes eşittir ve birdir!

12 Mart 2016, Cumartesi 15:00
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hukukun görevinin milletin kendisine vermiş olduğu emaneti adaletle ve hakkaniyetle kullanmak, vatandaşlar arasında imtiyaz ortaya koydurmamak olduğunu belirtti.

Trabzon’un Arsin ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine yol açan kararını eleştirdi.

Bakan Soylu, “Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı gördük. Eski Türkiye’nin fotoğrafını tekrar bizimle beraber karşılaştırmak istiyorlar. Anayasa Mahkemesi Başkanımızın, Anayasa Mahkemesi Başkanı olmadan söylediği söz açık. Diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi gerekçesini ortaya koymadan kararını açıklamamalıdır.’ Peki şu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi; telaşın neydi, acelen neydi ki gerekçesini oluşturmadan kararını açıklıyor ve bir ihsas-ı reyde bulunuyorsun. İlk derece mahkeme kararı açıklamadan, kendi yolunu tamamlamadan ve hala 2013’teki bireysel başvurular mahkemende görülürken hangi imtiyazla bir casusluk davasından yargılanan 2 kişinin davasını öne çekiyor ve bu konuda hiçbir gerekçe ortaya koymuyor, ayrıca işin esasına girerek kendini ilk derece mahkeme yerine koyarak bir değerlendirme gerçekleştiriyorsun?” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını milletin de referandumda ‘evet’ demesiyle kendilerinin getirdiğini hatırlatan Soylu, “Hukukun görevi, milletin kendisine vermiş olduğu bu emaneti ehliyetle beraber kullanmaktır. Adaletle ve hakkaniyetle beraber kullanmaktır. Vatandaşları, bireyleri arasında imtiyaz ortaya koydurmamaktır. Bir grubun imtiyazı için hukukun üstünlüğünün ayakların altına alınmasına izin vermeyeceğimizi Türkiye’de herkesin bilmesini istiyoruz. Burası imtiyazlı bir ülke değildir. Bütün vatandaş, 79 milyon herkes eşittir ve birdir.” dedi.

‘Cumhurbaşkanı bu meselelere niye karışıyor. Niçin bu meselelerle ilgili söz söylüyor?’ eleştirileri yapıldığını kaydeden Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Yok ya. Öyle mi biliyorsunuz bu işi. Anayasa’nın 104. maddesi açıktır. Anayasa’nın 104. maddesi cumhurbaşkanımıza görev vermektedir. Verdiği görev şudur; Anayasa’nın uygulanmasını gözetmek cumhurbaşkanına aittir. Ve Anayasa’nın uygulanmasında kurumların arasındaki düzeni, kurumlar arasındaki uyuşmanın görevi de cumhurbaşkanımıza aittir. Eğer Anayasa Mahkemesi ilk derece mahkemenin görevine karışıyor ve orada düzeni ve uyuşmayı bozabilecek bir adım atıyorsa milletin ve Anayasa’nın görev verdiği cumhurbaşkanımızın bunu uyarma yetkisi sonuna kadar vardır. Alıştınız değil mi bu ülkeyi istediğiniz gibi yönetmeye. İstediğiniz kanunu istediğiniz gibi çevirmeye, yorumlamaya. Kimse ses çıkartmayacak. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı millet adına görevini kullanmaktan çekinmeyecek ve cumhurbaşkanlığı tarifinin nasıl olduğunu o istemeyenlere bir kez daha ifade edecek.”

Okunma Sayısı: 1907
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    12.3.2016 18:53:22

    79 milyon izafî bir rakam. Kac milyon/bin kisi bu 79 milyonun haricinde?. Türkiye de kanun önünde esitlik herkes icin olmali belli ve izafî bir sayi ile sinirlanmadan. Gercek olan su ki: Herkesin kanun önünde esit oldugunu söylemek Türkiye icin mümkün degil!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı