"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM en çok Afrika ülkeleri ile dostluk kurdu

21 Kasım 2018, Çarşamba 14:46
Meclis, en fazla Afrika kıtasındaki ülkelerle parlamentolar arası dostluk grubu oluşturdu. TBMM'nin 46 Afrika ülkesi ile dostluk grubu bulunuyor.

TBMM, 46 ülkeyle en fazla Afrika kıtasındaki ülkelerle parlamentolar arası dostluk grubu oluşturdu. 

TBMM, 27. Dönem'de Afrika'dan Amerika'ya her kıtadan ülkelerle ilişkilerini geliştirmek amacıyla dostluk grupları kurdu.

Meclis, 27. Dönem 2. Yasama Yılı'nda 141 ülkeyle parlamentolar arası dostluk grubu oluşturdu. En fazla dostluk grubunun kurulduğu kıta 46 ülkeyle Afrika, en az dostluk grubunun kurulduğu kıta ise 2 ülkeyle Okyanusya oldu.

Asya kıtasından 38 ülke, Avrupa kıtasından 36 ülke, Amerika kıtasından 19 ülkeyle parlamentolar arası dostluk grubu oluşturuldu.

Bazı ülkelerle, uzun yıllardan beri parlamentolar arası dostluk grupları faaliyet gösterirken, buna aralarında Burundi, Ekvator Ginesi, Gine Bissau, Kabo Verde, Malavi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sao Tome ve Principe, Togo ve Zimbabve'nin de bulunduğu 9 yeni ülke eklendi.

Bu ülkelerin yanı sıra ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Güney Kore, Brezilya, Arjantin ve Peru gibi "uzak ülkelerin" parlamentolarıyla da TBMM'nin dostluk grubu bulunuyor.

Türkiye'nin komşularından Irak, İran, Gürcistan, Bulgaristan'ın parlamentolarıyla dostluk grubu oluşturdu. Buna karşı komşulardan Yunanistan, Suriye ve Ermenistan parlamentolarıyla dostluk grubu kurulmadı.

AA

Etiketler: TBMM, dostluk, Afrika, ülke
Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı