"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Türkiye'de fiili başkanlık sistemi var"

13 Aralık 2014, Cumartesi 13:39
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, hükümetin ülkeyi hukuka bağlı olarak değil, keyfi olarak yönettiğini, kendi yaptıklarına hukuk oluşturmaya çalıştığını söyledi.

İktidarın başarısızlıklarını örtmek için yeni düşmanlar bulduğunu ve ülkeli tehlikeli bir kutuplaşmaya götürdüğünü öne sürdü. Türkiye’de fiili bir başkanlık sistemi olduğunu savunan Bekaroğlu, Başbakan Ahmet Davutotoğlu için de ‘koordinatör bakandır’ tanımlaması yaptı.

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, partisinin Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’de gidişatın iyi olmadığını dile getiren Bekaroğlu, “Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi konusunda çok ciddi problemler var. Türkiye giderek gerçekten çoğulcu, bütün seslere yer verildiği, herkesin kendisini ifade edebildiği, kararların demokratik süreçlerden geçerek alındığı gelişmiş bir demokrasi beklerken yavaş yavaş tek adamlı bir yönetime gidiliyor. Mevcut iktidar demokrasi konusunda verdiği sözleri yerine getirmediği gibi 2002’nin gerisine düşülmüş durumdadır. Mevcut yasaları, 12 Eylül rejimini daha da demokrasiyi açığa düşürecek şekilde revize etmeye çalışıyor. Eleştirdiğimiz 12 Eylül anayasasını delerek maalesef Türkiye’de fiili bir başkanlık sistemi devam ediyor. Cumhurbaşkanı bütün icraatları sanki kendisi yapıyor. Zaten yılbaşından sonra da bakanlar kuruluna başkanlık yapacağını açıkladı. Bu Türkiye’de ciddi bir problem.” dedi.

Okunma Sayısı: 1083
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı