"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vural hükümeti eleştirdi

26 Ocak 2016, Salı 19:39
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terörle mücadeleden bahseden ey Sayın Cumhurbaşkanı, ey Sayın Başbakan biliniz ki parlamentoda polisi, askeri katliamcı gösteren araştırma önergeleri verilebilmekte, bu araştırma önergeleri Meclis'te görüşülebilmektedir. Terörle mücadele eden güvenlik görevlilerimizin iradesinden şüphemiz yoktur. Ama maalesef bugün terörle mücadele edenlerin arkasında bir siyasi iradenin olmadığını da müşahede etmiş bulunuyoruz" dedi.

Vural, TBMM'de partisinin diğer Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin, içinde güvenlik güçlerini katliamcı gibi gösteren ifadelerin yer aldığı önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisinin, Genel Kurul'da görüşülmesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin siyasi ve hukuki açıdan meşru olduğunu belirten Vural, "Maalesef HDP tarafından, polis özel harekat ve jandarma özel harekat timlerince katliamların yapıldığı iddiasıyla bir araştırma önergesi vermiş ve bu önergenin bugün de gündeme alınması istenmiştir. TBMM Başkanlığı polisi, askeri katliamcı gösteren bu araştırma önergesi karşısında terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında bir tavır sergilememiştir" diye konuştu.

MHP olarak önergenin gündeme alınamayacağını bildirdiklerini kaydeden Vural, HDP'lilerin ise önergedeki iradelerinin değişmediğini ifade ettiklerini, buna rağmen görüşmelerin başladığını aktardı. 

Vural, şunları kaydetti:

"Herkese soruyorum, bu Meclis terörle mücadele eden polisimizin, askerimizin yanında olmayacak da nerede olacaktır? Bu siyasi partiler polisimizin, askerimizin yanında oldukları iradesini ortaya koymak için şu önergeyi bile reddetme, gündeme alınmama iradesi oluşturamamıştır. Bugün maalesef Genel Kurul'da AKP ve HDP polisi, askeri katlimamcı gösteren bir araştırma önergesini konuşmaktadırlar. Daha önce yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir önerge verdikten iki saat sonra Meclis Başkanlığı harekete geçip bizim bu araştırma önergemizi iade ederken, HDP'nin, polisi, askeri katliamcı gösteren bu önergesi karşısında sus pus olmuştur."

MHP'nin itirazlarına karşın diğer partilerin oluru ile önergenin gündeme alınmasının görüşülmeye başlandığına işaret eden Vural, "Terörle mücadeleden bahseden ey Sayın Cumhurbaşkanı, ey Sayın Başbakan biliniz ki parlamentoda polisi, askeri katliamcı gösteren araştırma önergeleri verilebilmekte, bu araştırma önergeleri Meclis'te görüşülebilmektedir. Terörle mücadele eden güvenlik görevlilerimizin iradesinden şüphemiz yoktur. Ama maalesef bugün terörle mücadele edenlerin arkasında bir siyasi iradenin olmadığını da müşahede etmiş bulunuyoruz" diye konuştu. 

"Polisimiz, askerimiz bizden kan istemiyor, can istemiyor"

Meclis Başkanvekili'nin hukuka ve anayasa aykırı işlem yaptığını da savunan Vural, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin çabası kadar onlara verilen siyasi desteğin de önemli olduğunu belirtti. Vural, "Oradaki polisimiz, askerimiz bizden kan istemiyor, can istemiyor. Aziz milletvekillerinden, kendilerinin yanında olduğuna ilişkin ses istiyor, irade istiyor" dedi. 

MHP olarak grup önerisinin görüşmelerine katılmama kararı aldıklarını dile getiren Vural, tüm milletvekillerinden de terörle mücadele eden askerin ve polisin yanında olmalarını beklediklerini söyledi. 

Olayın, terör örgütü ve siyasi uzantılarıyla bir müzakere ve muhattaplık arayışının devam ettiğini ortaya koyduğunu savunan Vural, MHP'nin tavrının milletin iradesi olduğunu, bu tavrı ortaya koymaktan da gurur duyduklarını belirtti.

AA

Etiketler: oktay vural, mhp, eleştiri
Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı