"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vural, 'Koalisyonda MHP olacak mı?' sorusunu cevapladı

09 Haziran 2015, Salı 16:11
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin, "Bu konunun sorumlu olanları AK Parti ile CHP, iki büyük parti, onların tutumlarının ortaya çıkması gerekiyor. MHP olarak süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz. Birçok varsayıma göre bütün bunları papatya falıyla değerlendirmem mümkün değil" dedi.

Vural, TBMM'de basın mensuplarının seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP’nin bir koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine Vural, bu konuda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hükümet modelleriyle ilgili bir açıklama yaptığını belirtti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili Başkanlık Divanı, MYK, milletvekilleri toplantılarının yapılacağını belirten Vural, "Dolayısıyla bu konuda nasıl bir gelişme olacağı konusu tamamıyla bu değerlendirmelerden sonra ortaya çıkar. Bu konuda şu anda bir yorum yapmak doğru değil" diye konuştu.

"MHP 'AKP ile koalisyon olmaz' diyor mu?" sorusuna Oktay Vural, "Parti olarak hükmü şahsiyetimizin yapacağı siyasi değerlendirmeleri beklemek çok daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim" karşılığını verdi.

Vural, "CHP ile bir koalisyon olur mu?" sorusu üzerine, "Bütün bu soruların cevabı aynı. Ben bunlarla ilgili bir yorum yapmam. Bütün bu siyasi sonuçları değerlendirdikten sonra bir mesaj verebiliriz. Bu siyasi sonuçları değerlendirip Genel Başkanımız partimiz bu konularla ilgili çerçeve oluşturduktan sonra bunları değerlendirmemiz mümkün. Sabırla bekleyelim" değerlendirmesinde bulundu.

"Genel Başkan o gün erken seçim dedi, erken seçim mi?" şeklindeki  soru üzerine Vural, "Bu sürecin nasıl gideceği belli değil. Türkiye'de eğer bir hükümet modeli olmazsa, sonu itibarıyla milli irade tabi ama bundan sonraki süreçte diğer siyasi partiler mesajları nasıl algıladı, nasıl yapacaklar bunları bilemiyoruz tabii, beklemek lazım" diye konuştu.

"Diğer siyasi aktörlerin bu konuda tavırlarını dikkate almak lazım. Kendileri belli seçenekleri ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Vural, aynı yöndeki sorular üzerine, şu yanıtı verdi:

"Bu konunun sorumlu olanları Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP, iki büyük parti, aynı zamanda onların tutumlarının ortaya çıkması gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda MHP olarak bu süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz. Birçok varsayıma göre bütün bunları papatya falıyla değerlendirmem mümkün değil." 

AA

Etiketler: oktay vural, mhp, koalisyon
Okunma Sayısı: 2198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı