"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yazıcı: MHP ile ortak adayımız olacağını sanmıyorum

13 Nisan 2018, Cuma 17:25
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yerel seçimde MHP’yle ortak aday göstereceklerini sanmadığını söyledi.

Uyum yasasına göre bir kişinin hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayı olamayacağını belirten Yazıcı, “İki yere aynı anda aday olma sistemin mantığına aykırı” dedi. CNN Türk’te gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Yazıcı’ya “Yerel seçimde MHP ile ortak aday olur mu” diye soruldu. Yazıcı, “Hiç sanmıyorum. Ortak aday demeyelim. Yerel seçimler için ittifak düzenlemesi yok” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yeni dözenlemeler yapılacağını anlatan Yazıcı, “Adaylıkları düzenleyen 20-25 maddelik yeni bir paket Meclis’e gelebilir. En önemli iki konu 100 bin seçmen nasıl bildirilecek. Aday olacak kişi hem milletvekili hem cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi? Bizim düşüncemiz ağırlıklı olarak cumhurbaşkanı adayı olan kişinin milletvekili adayı olmaması yönünde. Bun konu yapacağımız çalışma sonnuda yazıya dökülecek” diye konuştu. Yazıcı, uyum yasasına göre bir kişinin hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayı olamayacağını belirterek, “İki yere aynı anda aday olma, sistemin mantığına aykırı” dedi.

Etiketler: hayati yazıcı
Okunma Sayısı: 1137
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı