"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni paket Takrir-i Sükûn gibi

16 Ekim 2014, Perşembe 15:05
Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, meclise getirilen yargı ve güvenlik paketiyle Sulh Ceza Hâkimliklerine özel yetkili mahkemelerden daha fazla yetki verildiğini belirterek, "Paket adeta Takriri Sükûn kanunu gibidir" dedi.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, AKP'nin Meclis'e getirdiği yargı ve güvenlik paketiyle muhalif kesimlerin üzerindeki baskıyı arttıracağını belirterek "Zaten yaralı olan demokrasimiz daha da darbe alacaktır. İktidara biat etmeyen herkes hedef olabilecektir" dedi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bal, yargı paketini eleştirdi. İktidarın Anayasal düzene karşı işlenen suçlar için teknik takip izleme ve dinleme yapılmasına izin verirken, bunun dışındaki suçlara örneğin yolsuzluk, rüşvet gibi soruşturmalarda kolluğun izleme yapmasını engelleyeceğini vurgulayan Bal, şöyle devam etti: "Bu paketle 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üstü örtülmek ve muhalif kesimler sindirilmek istenmektedir. Bu paket yasalaşır ve Anayasa Mahkemesi’nden de dönmez ise sokağa çıkan herkesin Anayasal düzene karşı suç işlediği iddiasıyla telefonlarının dinlenmesinin, teknik takiple izlenmesinin, evinde arama yapılmasının ve daha vahimi mal varlığına el konulmasının önü açılacak. Yani paealel duye yafralanan veya her türlü muhalif işadamı hakkında soruşturma açılarak mal varlığına el konulabilir. Üstelik bu karar tek bir sulh ceza hâkiminin onayıyla gerçekleşebilir. Paket ile Sulh Ceza Hâkimliklerine özel yetkili mahkemelerden daha fazla yetki tanınmaktadır. Paket adeta Takriri Sükûn kanunu gibidir. Yeni yetkiler alan Sulh Ceza Mahkemeleri İstiklal mahkemelerini aratmayacaktır. 17 aralık soruşturmasında yargıya intikal etmiş somut deliller, yürütmenin ve yasamanın baskısı ile işleme bile konmazken, vatandaş için somut delil yerine ‘makul şüphe’ aranacak. Makulün ölçüsü nedir? Yoksa makulun ölçüsü iktidarı eleştirmemek midir ? Bu değişiklik hem Anayasa’ya hem İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine aykırı olacaktır. İktidar bu adımdan derhal vazgeçmelidir." Ankara / cihan

Okunma Sayısı: 2460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı