"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yerli arazi aracı geliyor

01 Haziran 2015, Pazartesi 13:46
Bakan Işık,özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine, yerli otomobili 2020'den önce yola çıkarmayı hedeflediklerini ve bunu, Türkiye açısından çok önemli gördüklerini dile getiren Işık, baştan beri odaklandıkları noktanın; geleceğin teknolojisi, dünyada rekabet avantajı elde edilebilecek ve menzili uzatılmış elektrikli araç modelini geliştirmek olduğunu söyledi.

'ARAZİ ARACI DA OLACAK'

Bakan Işık, yerli otomobilin markasına ilişkin de bir marka çıkarılacaksa bu markanın, bir tek modelle yürütülemeyeceğini kaydetti. Hem segment farkı, hem model farkı, hem tip farklarını dikkate alan bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren Işık, "Şu anda 4 farklı modelin üretimi noktasında altyapıyı hazırladık. Arazi aracı da olacak" dedi. Işık, makam araçlarının da yerli otomobil ile değiştirilmesi konusundaki bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Ben Allah nasip eder de görevde olursam makam aracımı tabii ki değiştireceğim yani orada tereddüt yok, çünkü kendi ürettiğimiz araca kendimiz binmezsek o zaman kredi limiti açısından çok da olumlu bir durum olmaz. Sadece devlet için söylemiyorum, gidin Seul sokaklarına Güney Kore araçlarının dışında kolay kolay araç göremezsiniz işte belki Japonya biraz daha benziyor.

AA

Okunma Sayısı: 5988
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı