"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Yüce Divan’da yargılandım' demenin onurunu yaşayamayacaklar!

21 Ekim 2015, Çarşamba 16:10
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Yüce Divan’da yargılanan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, 17–25 Aralık operasyonu sonrası 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesine tepki gösterdi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na seslenen Çakan,

“Bunlar Yüce Divan’a gittiklerinde, arsızlıklarıyla yolsuzluklarıyla bu ülkenin devlet malını birilerine peşkeş çekmeleriyle mutlaka ve mutlaka gereken cezayı adalet önünde alacaklardır.

Onlar benim gibi ‘Yüce Divan’a gidip 'Yüce Divan yolunda hesap vermenin huzuru içindeyim’ diyemeyecekler.

Niçin onurlu bir davranışla adaletin önüne çıkıp hesap vermiyorsunuz? Korktuğunuz bir şey mi var? Acaba o taksilerde, acaba o ayakkabı kutularında çıkanların hesabını mı veremeyeceksiniz?” dedi. 

 

Kürsüye çıkan MHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili adayı Zeki Çakan 1 Kasım’da yapılacak seçimler için ülkücülerden destek istedi.

Çakan, kendisinin 1961 yılından bu yana Yüce Divan’da onuruyla yargılanan ilk siyasetçi olduğunu hatırlattı.

Konuşmasında 17 – 25 Aralık operasyonu sonrası Yüce Divan’da yargılanması görüşülen 4 bakanın TBMM’de oluşturulan komisyon tarafından engellenmesine tepki gösteren Çakan,

“Bunlar Yüce Divan’a gittiklerinde, arsızlıklarıyla yolsuzluklarıyla bu ülkenin devlet malını birilerine peşkeş çekmeleriyle mutlaka ve mutlaka gereken cezayı adalet önünde alacaklardır.

Onlar benim gibi ‘Yüce Divan’a gidip Yüce Divan yolunda hesap vermenin huzuru içindeyim’ diyemeyecekler. Türk siyasi hayatında 1961 yılından bu yana bir tek Zeki Çakan oybirliğiyle beraat etti. Benim gibi beraat edip ‘Yüce Divan’a hesap vermenin onurunu taşıyorum’ diyemeyeceklerdir.” ifadesini kullandı. 

"İŞTE BAKIN ONURUMLA KARŞINIZDAYIM"

Bugün Yüce Divan’a sevk konusunda kendilerini korumaya çalışanlar niçin kaçtıklarını soran Çakan,

"Bu ne kadar güzel bir şey. İşte bakın, onurumla da karşınızdayım. Zonguldaklılar da bu onuru bana iade ederek karşınıza milletvekili olarak gönderdi.

Şimdi hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Niçin kaçıyorsunuz? Niçin onurlu bir davranışla adaletin önüne çıkıp hesap vermiyorsunuz? Korktuğunuz bir şey mi var? Çekinceleriniz mi var? Acaba o taksilerde, acaba o ayakkabı kutularında çıkanların hesabını mı veremeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Beni Yüce Divan'a sevk edenler, Yüce Divan'dan korkmasın

 

http://www.yeniasya.com.tr/politika/beni-yuce-divan-a-sevk-edenler-yuce-divan-dan-korkmasin_341113

Okunma Sayısı: 2609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • neşet okur

    21.10.2015 18:37:40

    bu dört bakanda başlarıda kesinlikle yolsuzluk yapmıştır.bu kadar delil normal bir vatandaş için ortaya konsaydı,kesinlikle kodesi boylamıştı.ADALET ADALET NERDESİN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı