"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Zor bir döneme girdik”

19 Ağustos 2018, Pazar 21:21
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de bugün yaşanan ekonomik krizin etkilerinin 3-4 ay sonra daha ağır bir şekilde görüleceğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de bugün yaşanan ekonomik krizin etkilerinin 3-4 ay sonra daha ağır bir şekilde görüleceğini söyledi. Gürer, oluşan krizin tek sorumlusunun 16 yıldır üretimi desteklemeden, tamamen ithalata dayalı bir şekilde ülkeyi yöneten AKP hükümetleri olduğunu belirterek, “Rahip olayı bahane ediliyor, bu kriz bugün olmasa yarın ortaya çıkacaktı zaten” dedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim sonrası ziyaretler kapsamında, Çamardı’nın Bademdere Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Artan enflasyon ve döviz kurlarındaki anormal yükselişi yorumlayan Gürer, “Ülkemizde, son iki haftadan bu yana artan döviz kurlarının olumsuz etkisi, 3-4 ay sonra kendini daha ağır bir şekilde gösterecek” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Yasama, Yürütme ve Yargı’nın tek kişide toplanması dertleri katladı 

Ekonomik krizle ilgili olarak, ABD’li rahip Brunson’un bahane edildiğine vurgu yapan Gürer, “Bu kriz bugün olmasa, yarın ortaya çıkacaktı zaten. AKP hükümetinin yanlış uygulamaları sürecin geleceğinin habercisi idi. AKP haktan hukuktan adaletten uzak uygulamalarına üretimsiz ekonomiyi de ekleyerek bugünkü sıkıntıları yarattı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan sonuçta ülkeyi tek adam rejimine taşıdı. Kurumları, Cumhuriyet geleneklerini hiçe saydı. Tarımda tamamı ithalata dayalı bir politika izlenmesi, Türkiye’de ekonomik sorunları içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Üretimi desteklemeyen, başka ülkelerin ürettiği ürünleri ithal eden bir anlayış, yasama, yürütme ve yargının adeta tek bir kişide toplanması sorunları katladı. Bugün enflasyonun ve dövizin dikkat çekicisi bir şekilde artmasında, ekonomik krize dönüşmesi her alanda sorunların yansımasıdır” diye konuştu.

Hasat zamanı yurt dışından buğday geliyor 

Gürer, “Dahilde işleme rejimi denilen bir uygulama var. Hasat zamanı yurt dışından buğday geliyor. 2017 yılında 3,5 milyon ton buğday bu yolla gelmiş. Bu ülkede 5 yıldır buğdayın fiyatı sabit tutularak çiftçiye adeta buğday ekme derken dışarıdan buğday getiriliyor. Sonra bu buğdayı sanayici alıyor. Sanayici bu buğdayı işliyor. Bisküvi yapıyor, bulgur yapıyor sonra onu yurtdışına satıyor. Sanayici başkasının ürettiği buğdaydan işleyip satıp kazanıyor, başka ülkelerin çiftçisi kazanıyor. Kazanmayan bir tek bizim çiftçimiz. 5 yıldır aynı fiyattan buğday alınıyor. TMO  çiftçinin yanında değil, çiftçiyi tüccar eline bırakıyor. Sonra bakıyorsunuz ithal buğdayda yetkili TMO, TMO  çiftçinin kara gün dostu olmaktan çıkmış, ithalci bir anlayışa teslim edilmiş” dedi. 

CHP’li Gürer, krizden çıkmanın tek yolunun hak hukuk adalet yanında üretimden geçtiğini de belirterek, bu konuda üretimin desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. İstanbul – Aslan Özdemir 

Okunma Sayısı: 3546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı