"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

7 temel israfı gör!

15 Eylül 2015, Salı 12:23
7.'inci İsraf Günlerinde (zaman kaybı, bekleme, taşıma, fazla üretim, stok, gereksiz operasyon, fire) şeklinde tariflenen israf çeşitleri konuşuldu.

Yeşim’de israf yönetimi konuşuldu

Yalın yönetim modelini uygulayan Yeşim Tekstil, “7 İsraf Günleri” söyleşi etkinlikleri kapsamında TOFAŞ Dünya Klasında Üretim Müdürü Murat Koca’yı ağırladı.

Yeşim Tekstil Yalın Ofis’in önderliğinde hayata geçirilen etkinlik kapsamında, geçtiğimiz günlerde TOFAŞ Dünya Klasında Üretim Müdürü Murat Koca “İsraf yönetimi” başlıklı sunumuyla Yeşim Tekstil’e konuk oldu.

Murat Koca, söyleşisinin başlangıcında “Üretimde her şey problemleri nerede ve nasıl gördüğümüzle başlar” sözlerine yer vererek bu konuya dikkat çekti. Ayrıca kayıpların azaltılması ve problemlerin önlenmesinin israf yönetiminin başarılı bir şekilde yapılmasına bağlı olduğunu belirten Koca, israf yönetimi konusunda şunları söyledi: “TOFAŞ’ın kayıp ve israf analizlerini yaparken maliyet-kayıp-iyileştirme şeklinde bir yol izliyoruz. Farklı süreçlerdeki kayıpların özünü bularak kayıpları temelinden önlemeye önem veriyoruz.” 

Ayda 40 kişi ödüllendiriliyor

TOFAŞ’ta her çalışanın önerilerine ve sürekli iyileştirme anlamına gelen Kaizen’lerine açık olduklarını belirten Koca, bu konuda ödüllendirmenin de motive edici bir faktör olduğunun altını çizdi. Koca, her ay farklı kategorilerde 40 kişiyi ödüllendirdiklerini ve her yıl da yılın en iyilerini seçerek, hem para ödülü verdiklerini hem de direktörlerle birlikte temsili bir kutlama gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu şekilde önerilerin, ve Kaizen’lerin israf yönetimine oldukça olumlu katkılar sağladığını belirten Koca, söyleşi sonunda Yeşimliler’in sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda Koca’ya Yeşim Tekstil Yalın Ofis Şefi Neslin Gazioğlu Özkaya tarafından bir teşekkür plaketi de takdim edildi.

Yeşim Tekstil Yalın Ofis’in hayata geçirdiği 7 İsraf Günleri etkinliğinin amacı; çalışanların 7 temel israfı (zaman kaybı, bekleme, taşıma, fazla üretim, stok, gereksiz operasyon, fire) görmeyi öğrenmesini, israflara odaklanmasını, fırsatları görmesini sağlamak ve iyileştirme çalışmaları yapmak. 7 İsraf Günleri kapsamında konusunda uzman kişiler Yeşim Tekstil’e konuk olmaya devam edecek.

Sekülerizme Karşı İktisat, Şükür ve Kanaat

Yeni Asya Gazetesi Eğitimci Yazarı Süleyman Kösmene

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4948
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı