01 Haziran 2025, Pazar 23:49
Türk-İş’in verilerine göre, 2025 Mayıs ayında Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 25.092,26 TL’ye yükseldi.
Asgari ücret temel gıdaya yetmiyor - Asgari ücrete ara zam şart
Gıda enflasyonunda dünya lideriyiz
“Enflasyonun faturasını biz ödedik”
Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 81.733,73 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 32.463,07 TL’ye yükseldi.
Ankara - Adnan Solmaz
Okunma Sayısı: 595
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.