"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman enerji devi ikiye bölünüyor

01 Aralık 2014, Pazartesi 19:23
Alman enerji şirketi E.ON, enerji pazarındaki hızlı değişimleri ele almak ve varlıklarının değerlenmesini kolaylaştırmak amacıyla bir tanesi yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere 2 ayrı firmaya ayrılacak.

Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden E.ON tarafından yapılan açıklamada, şirketin enerji pazarındaki hızlı değişimleri ele almak ve varlıklarının değerlenmesini kolaylaştırmak amacıyla 2 farklı firmaya ayrılacağı belirtilerek, bir firmanın yenilenebilir enerjiye diğerinin de geleneksel enerjiye odaklanacağı kaydedildi. 

Açıklamada, firmanın yenilenebilir enerji kaynaklarına, düzenlenmiş dağıtım ağlarına ve müşteri çözümlerine odaklanmak istediği bildirildi. 

Söz konusu bölünmenin 2016 yılı Genel Kurul toplantısı sonrasında uygulamaya gireceği aktarılan açıklamada, "Yeni kurulacak şirketin iş birimleri henüz bir şirket teşkil etmiyor. E.ON bu nedenle bu birimleri birleştirmek için gerekli adımları atacak. Raporlama sürekliliğini sağlamak amacıyla E.ON'un mevcut üniteleri şimdilik değişmeyecek" bilgileri paylaşıldı.

Bölünme sebebiyle işten çıkarılmaların gerçekleşmeyeceği vurgulanan açıklamada, "Almanya'nın Ren-Ruhr bölgesinde konuşlanacak yeni firma 20 bin kişiye istihdam sağlayacak ve değişmiş bir piyasa ortamında iş güvenliğini sağlamak için daha iyi bir platform sunacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şirketin İspanya ve Portekiz'deki tüm faaliyetlerini Avustralyalı bir yatırım firması olan Macquarie'ye 2,5 milyar avroya satma konusunda anlaştığı da belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen E.ON Denetleme Kurulu Başkanı Werner Wenning, "Denetleme Kurulu'nun çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza, geleceğe yönelik açık umutlar veren yeni stratejimizin oy birliğiyle kabul edilmesinden dolayı memnunum" ifadelerini kullandı.

E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen ise küresel enerji piyasalarında ve teknik yenilikteki dramatik değişikliklere ve daha farklı müşteri beklentilerine cevap vermenin gerekli olduğuna inandıklarını ve bu anlamda cesaretli bir adım attıklarını dile getirdi.

"E.ON'un mevcut geniş iş modeli artık yeni zorluklara hitap etmiyor. Bu yüzden işimizi önemli ölçüde farklı kurmak istiyoruz" görüşünü paylaşan Teyssen, dönüşüm için arz güvenliğini sağlayacak sağlam ve bağımsız bir firma oluşturacaklarına da dikkati çekti.

Etiketler: eon, yönetici, bölünme, enerji
Okunma Sayısı: 1145
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı