"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'da enflasyon rekoru

28 Ekim 2021, Perşembe 17:22
Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da enflasyon oranı, özellikle petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış ve küresel arzda yaşanan daralma nedeniyle son 28 yılın en yüksek düzeyine ulaştı.

Almanya federal istatistik kurumu Destatis'in bugün açıkladığı verilere göre ülkede enflasyon oranı eylül ayından bu yana yüzde 0,5'lik artışını sürdürdü. Buna göre tüketici fiyat endeksinde tahmini artış yüzde 4,5 olarak açıklandı.

Euro bölgesi ülkeleriyle uyumlu fiyat endeksinde ise enflasyon oranı yüzde 4,6 oldu.

Hükümet 2021 yılının tamamı için ulusal enflasyon oranının yüzde 3'e çıkacağı tahmininde bulunuyor. Son 30 yılın en yüksek oranının 2022'de yüzde 2,2'ye, 2023'te ise yüzde 1,7 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

Kovid-19 salgının etkilerini hafifletmeyi hedefleyen hükümet yardımları sayesinde tüketicilerin harcanabilir kişisel gelirinin bu yıl yüzde 2,5, önümüzdeki yıl ise yüzde 3,8 artması, bu artışla iç talep ve fiyat artışı dengesinin istikrara kavuşturulması umuluyor.

Fiyatlar yükselecek

En çok tüketicilerin cebini yakacak olan bu enflasyon düzeyinin süpermarketlerden restoranlara, arabalardan kişisel bakım ürünlerine ve ayakkabılara kadar her alanda etkisini göstereceği belirtiliyor.

Her ne kadar merkez bankaları fiyat artışlarının geçici olacağı öngörüsünde bulunsa da birçok tüketici bu olağan dışı yüksek enflasyonun etkilerini hissetmeye başladı.

Euronews Türkçe

Etiketler: Almanya, enflasyon, rekor
Okunma Sayısı: 1859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı