"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafın rahat nefes alması sağlanmalı

05 Şubat 2019, Salı 14:31
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Esnaf ve sanatkârın sosyal güvenlikle ilgili sıkıntılarının vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, “Ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkârımızın rahat nefes almaları için ödemekte zorlandığı yüksek prim yükünden kurtarılması gerekiyor. Asgarî ücrete bağlı olarak her yıl artan Bağ-kur sigorta primleri düşürülmeli. Esnafın emekliliği için gereken prim gün sayısı 9 bin günden SSK’lı çalışanlarda olduğu gibi 7 bin 200’e indirilmeli. Ayrıca 2000 öncesi esnafın Oda ve vergi kaydı esas alınarak emekli olabilmesinin önü açılmalı” dedi. Esnaf ve sanatkârın üzerindeki sigorta prim yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Asgarî ücrete bağlı olarak esnafımızın ödediği sigorta primleri her yıl artıyor. Bağ-kurluların 2018’de en düşük 700 TL olan sigorta primi bu yıl yüzde 26 artışla 882 TL’ye yükseldi. Yıllık bazda hesaplanınca esnafımız neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödüyor. Hem kendi sigorta primi hem de yanındaki işçinin sigorta primi derken esnaf belini doğrultamıyor. Bu konuda acilen esnafa kolaylık sağlanmalı, işçi ve işveren üzerindeki sigorta yükü hafifletilmeli.” diye konuştu.

Etiketler: tesk, palandöken, esnaf
Okunma Sayısı: 1122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı