"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözyaşlarına hakim olamadı: 'Dolu'nun verdiği zarar ağlattı

15 Mayıs 2016, Pazar 11:39
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, kentte önceki gün etkili olan dolu yağışının verdiği zararı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorulmaz, Çiftçiler Günü dolayısıyla ziyaretleri kabulünde, dolu yağışının 15'e yakın köydeki ekili tarım arazisini etkilediğini söyledi.

"100 bin dönüm gibi bir alanda çok büyük zarar var"

Bölgeyi gezdiğini belirten Yorulmaz, gözyaşları içinde şunları anlattı:

"Bunu üzülerek söylüyorum ki aşağı yukarı 12-13 tane köyümüzde çok büyük zarar var. Gezdim, içim acıdı. Budakdoğanca, Büyükismailçe köylerine ve diğerlerinde yüzde yüz hasar var. 100 bin dönüm gibi bir alanda çok büyük zarar var. TARSİM ile bizim işimiz olmaz, Türkiye bir an önce genel tarım sigortasına geçmeli."

Yorulmaz'ın konuşmaları sırasında Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün'ün ağladığı görüldü.

Konuyla ilgili diğer haberler:

Kur'an-ı Hakim'deki ''mahsulattan biraz eksiklik'' imtihanıyla karşı karşıyayız!

Kainatın Sahibi olan Cenab-ı Hakk, mülkünde dilediği gibi tasarruf ederek bizleri 'mahsulattan biraz eksiklik' ifadesiyle, Kur'an-ı Hakiminde de vurguladığı imtihana tabi tutmaktadır. 

''Vallahi Biz sizleri elbette biraz korku ile, açlık ile mallardan, canlardan, mahsulattan biraz eksiklik ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele.'' Bakara Suresi-155

Hakim olan ve her icraatında hikmetli işler yapan Cenab-ı Hakk'a tevekkül ederek, sabırla bu musibeti karşılamak ve tedbir noktasında daha hassas davranarak ve daha kapsamlı önlemler alarak, tarımsal faaliyetlerin en güzel şekilde devam ettirilmesi gerekmektedir.

Devamını okumak için tılayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/kur-an-i-hakim-deki-mahsulattan-biraz-eksiklik-imtihaniyla-karsi-karsiyayiz_374857

Musibetler İlâhî birer ihtar ve ikazdır

Dikkat çeken akademik araştırma: Deprem dindarlaştırıyor

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/dikkat-ceken-akademik-arastirma-deprem-dindarlastiriyor_390549

Musibetler İlâhî birer ihtar ve ikazdır

Çok zâhirî musibetler var ki, İlâhî birer ihtar, birer ikazdır.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/musibetler-ilahi-birer-ihtar-ve-ikazdir_352175

MUSİBETLER BİZE NE SÖYLER?

Umumî musibetlerle ilgili “İlâhî ikaz” yorumları yapıldığında “Kullarını rahmetiyle kucaklayan değil, gazabıyla ceza veren ve bunu yaparken masumları da işin içine katan bir Allah imajı veriliyor” gerekçesiyle karşı çıkanlar, aşağıdaki satırları mutlaka okumalılar.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/musibetler-ilahi-birer-ihtar-ve-ikazdir_352175

Felâket ve musibetlerin birer İlâhî ikaz veya gazap olduğu inancı, bütün semavî dinlerde mevcut. Kaynağı mukaddes kitaplar. Kullara düşen ise, musibetlerin bu mesajını gecikmeden okuyup, kendilerine çekidüzen vermeleri.

Yeni Asya Neşriyat Araştırma Merkezi'nin hazırladığı kapsamlı yazının 2. bölümünü okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/dizi/musibetler-birer-ilahi-ihtar-ve-ikazdir_176259

AA

Okunma Sayısı: 2546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı