"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karpuz üreticisi de zorda

09 Mayıs 2022, Pazartesi 21:08
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana’da karpuz üreticilerini ziyaret etti.

Şevkin, “Karpuz üretiminde yüzde 30 daralma yaşanıyor. Çünkü fidenin fiyatı iki katına, gübrenin fiyatı dört katına çıktı. Tam da turfanda karpuzun yetişeceği dönemde ne yazık ki her yıl yapıldığı gibi bu yıl da yurt dışından karpuz ithal ediliyor” dedi. Üretici Veli Altunyüzük de “Geçen yıl mazotu 6 liraya alıyordum, şimdi 23 lira. Gübre 2 lira idi, şimdi 15 lira. 70 liraya aldığımız ilaç 230 lira, 13 liralık naylon 55 lira oldu. Geçen yıl bir dönüm karpuzu 4 bin liraya mal ederken şimdi 12 bin liraya mal ediyorum. Bu safhadan sonra çiftçi zor durumda. Tahmin ediyorum çiftçiler şehre göç edecek” diye konuştu. Müzeyyen Şevkin, Adana’da karpuz üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Şevkin, maliyetlerdeki fahiş artışlar nedeniyle karpuz üretimde geçen yıllara göre yüzde 30 daralma olduğunu belirtti.

PARA KAZANMAYIZ, ZARAR EDERİZ

Üretici Enes Karaağaç ise bir kilogram karpuzun yetiştirme maliyetinin bir lira olduğuna dikkat çekti. Enes Karaağaç, “Erken yetiştirip erken satmak ve para kazanmak istiyoruz. Ancak erken yetiştirip dışarıdan karpuz gelirse para kazanamayız, zarar ederiz” diye konuştu. Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Cahit İncefikir de ithal karpuz ile girdi maliyetlerindeki artışın çiftçinin belini büktüğünü ifade etti. 

Adana - anka

Okunma Sayısı: 2322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Salih

    10.5.2022 11:21:28

    Eskiden Japonlara üzülürdük. Japon’lar karpuzu dilim ile alırlardı. Şimdi biz böyle olduk. Akp sağolsun .tarım ülkesinde artık ekim yapılamıyor. Ekmek bile lüks oldu. Durmak yok Akp ye oy vermeye devam. Dış güçler gelir yoksa

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı