"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş kredi kartına yüklendi

25 Şubat 2021, Perşembe 15:30
Kredi kartı kullanımında artış devam ediyor. Genel Kartlı Ödeme Endeksi’ne göre, Ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artış göstererek 243,5 değerine ulaştı.

Kredi kartı kullanımında artış sürüyor. Genel Kartlı Ödeme Endeksi, Ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artış göstererek 243,5 değerine ulaştı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) raporuna göre, 12 ay hareketli ortalama olarak bakıldığında ise Ocak ayında 1 yıl öncesine göre nominal olarak yüzde 16,5 reel olarak ise yüzde 3,4’lük büyüme gözlemlendi. Genel Kartlı Ödeme Endeksi Ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artış göstererek 243,5 değerine ulaştı. Aynı dönemde reel olarak yüzde 0,7’lik artış yaşandı. 

12 aylık ortalama

Hanehalkı Kartlı Ödeme Endeksi Ocak ayında bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 10,9’luk artış göstererek 209,5 değerine ulaştı. Aynı dönemde reel olarak yüzde 3,5’lik bir düşüş yaşandı. 12 ay hareketli ortalama olarak bakıldığında ise Ocak ayında 1 yıl öncesine göre nominal olarak yüzde 13,6 reel olarak yüzde 0,9’luk büyüme gözlemlendi.

İstanbul - anka

Okunma Sayısı: 745
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    26.2.2021 16:44:30

    "..243,5 değerine ulaştı." bu nasıl bir birim acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı