"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlıktan Kanal İstanbul ÇED raporuna onay

17 Ocak 2020, Cuma 14:00
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ÇED Raporu’nu onayladıklarını açıkladı.

Bin 595 sayfalık rapor, 23 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup kabul edilmişti. Rapor ardından da 10 gün boyunca bakanlıkta ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde halkın görüşüne açılmıştı. Bu süreçte Türkiye genelinde on binlerce kişi, başta İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara giderek proje aleyhinde görüş bildirerek itiraz dilekçesi vermişti. DW Türkçe’nin haberine göre, ÇED raporu, 10 günlük süre sonunda toplanan görüşlerle beraber, beş iş günü içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un onayına sunulmuştu. ÇED raporuna göre kanalın maliyeti 75 milyar TL olacak. Kanalın etrafında da 500 bin nüfuslu yeni yerleşim yeri kurulacak.

Okunma Sayısı: 581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı