"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çorlu dâvâsından heyet çekildi

03 Temmuz 2019, Çarşamba 19:20
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin vefat ettiği, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin açılan dâvânın ilk duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Adalet ararken terörist ilân ediliyoruz

Neden reddediliyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevlisi 4 kişinin ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasıyla yargılanmasına başlamadan önce kazada vefat edenlerin yakınları Çorlu Adliyesi’ne toplu şekilde yürüdü. Gazete Duvar’ın haberine göre, aileler ‘Hak hukuk adalet, kaza değil cinayet’ ve ‘Çorlu’nun hesabı sorulacak’ sloganları eşliğinde Çorlu Adliyesi’ne geldi. Konferans salonunun duruşma salonuna dönüştürüldüğü Çorlu Adliyesi’ndeki ilk celsede mağdur ve müştekileri 40’ın üzerinde avukat temsil etti. Uzun süre koridorda tutulan aileler konferans salonunda da bekletildi. Duruşma salonunun kapısının kilitlenmesi üzerine salona giremeyenler dışarıda tepki gösterdi.

‘Yazıklar olsun’

Mahkeme heyeti duruşmanın devam ettiği sırada dâvâdan çekildiklerini açıkladı. “Dâvâya 2. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak” diyerek heyet salonu terk etti. Aileler avukatların kararını alkışlarla protesto etti. Heyetin çıkmasının ardından kazada eşi vefat eden bir kadın, sanık sırasına giderek, “Size yazıklar olsun” dedi. ​Duruşmanın ardından kazada vefat eden 9 yaşındaki Oğuz Arda’nın annesi Mısra Öz Sel, “Benim oğlum şu an denize girecekti. Biz bunun için mi bekledik bir yıl boyunca? Kalkmıyorum, buradan hiçbir yere gitmiyorum” sözleriyle heyetin kararına tepki gösterdi. Ailelerin karara tepkileri adliyenin dışında da devam etti.

Etiketler: çorlu, tren kazası
Okunma Sayısı: 952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı