"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rıza Sarraf davasında yeni gelişme

17 Ekim 2016, Pazartesi 18:39
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla, New York'ta tutuklu olarak yargılanan iş adamı Rıza Sarraf'ın "davanın düşmesi" talebini mahkeme reddetti.

Sarraf'ın avukatları, müvekkillerinin ABD vatandaşı olmadığı ve dava konusu işlemlerin ABD dışında gerçekleştirildiğini belirterek mahkemeden, görev sınırlarının dışındaki eylemleri konu alan davayı düşürmesini talep etmişlerdi. Manhattan Federal Mahkemesi'nde 5 Ekim'de yapılan duruşmada hem sanık avukatlarının hem de savcılığın konu hakkındaki savunmalarını alan Yargıç Richard Berman, kararını daha sonra açıklayacağını belirtmişti.

Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mahkemenin "dava düşsün" talebini reddettiğini duyurdu.

Talebin reddinin ardından savcılık ve sanık avukatlarının anlaşma yoluna gitmeleri için ocak ayına kadar süreleri var. Anlaşma olmaması durumunda esasa ilişkin ilk duruşmanın 23 Ocak'ta yapılacağı belirtilmişti.

AA

Etiketler: rıza sarraf
Okunma Sayısı: 4110
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı