"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanı KHK’lı koronavirüs uzmanı ile görüşecek

21 Mart 2020, Cumartesi 17:11
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs üzerine tam 7 yıl çalışan ve doktora tezini de bu konuda yazan KHK'lı akademisyen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı ile görüşecek.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla görüştüğünü belirterek Doçent Ulaşlı ile görüşüleceğini duyurdu. Gergerlioğlu, “Sn. @drfahrettinkoca ile görüştüm. Corona konusunda aşı üretebilecek KHKlı Doç. Mustafa Ulaşlı’nın, atıl durumda olan binlerce KHKlı, güvenlik soruşturması için aylardır bekleyen sağlık emekçisinin hizmet vermesi gerektiğini hatırlattım. Ulaşlı’yla görüşülecek, diğer konuların da farkında” paylaşımında bulundu.

Genetik uzmanı Doçent Mustafa Ulaşlı, ABD Princeton Üniversitesi ve Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde toplam 7 yıl koronavirüs üzerine çalıştı. Sonra koronavirüs ile ilgili yürüttüğü bilimsel çalışmalarına Türkiye’de, Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü’nde devam etme kararı aldı.

Üniversitede doçentlik yaparken, 1 Eylül 2016’da KHK ile görevinden ihraç edilen Genetik Doçenti Mustafa Ulaşlı’nın kısa bir süre sonra hakkındaki iddialarla ilgili takipsizlik kararı verilmiş. Ama hukuki süreci devam ediyor.

Akademisyen Mustafa Ulaşlı, koronavirüs konusunda uzmanlık bilgisini talep olması halinde seve seve paylaşabileceğini, hatta aşı bile üretilebileceğini belirtmişti.

Okunma Sayısı: 5999
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arif

    21.3.2020 22:51:03

    Umarım coronavirus felaketi ve KHK felaketi ortadan kalkar. Müslümanların zulme uğraması gayretullaha dokunur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı