"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'den Gambiya ordusuna destek

15 Ocak 2019, Salı 21:03
Türkiye, Batı Afrika ülkelerinden Gambiya'ya askeri ekipman yardımında bulundu.

Türkiye'den gelen donanımın başkent Banjul'daki askeri karargahta teslim törenine Gambiya Genelkurmay Başkanı General Masanneh Kinteh, Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi İsmail Sefa Yüceer ile çok sayıda asker katıldı.

Büyükelçi Yüceer, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Gambiya ordusuna silah dışında her alanda destek vermeye devam edeceğini vurgulayarak, "Son 16 yılda Türkiye, Gambiya ordusuna hem eğitim hem ekipman desteğinde bulundu ve bundan sonra da destek vermeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Gambiya Genelkurmay Başkanı General Kinteh, Türkiye'den gelen desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Gambiya Silahlı Kuvvetlerinin sorumluluklarını yerine getirmesinde Türkiye'nin büyük desteği olduğunun altını çizdi.

General Kinteh, Türkiye'nin bugüne kadar 7 bin 500 Gambiya askerine hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim verdiği söyledi.

Türkiye'den gelen ekipmanların arasında askeri botlar, ceketler ve çantalar bulunuyor.

AA

Etiketler: Türkiye, Gambiya, askeri, yardım
Okunma Sayısı: 1129
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı