"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“İyi yönetiyoruz” denilen salgında gidişat nereye?

Kâzım GÜLEÇYÜZ
16 Eylül 2020, Çarşamba
Görünen o ki, daha epeyce bir zaman korona kısıtlamalarıyla yaşamaya devam edeceğiz.

Eğitim, iş hayatı, iç ve dış seyahatler, toplantılar, sosyal etkinliklerde korona öncesinin normaline dönülmesi, öngörülebilir bir gelecek için pek mümkün gözükmüyor.

Vak’a ve vefat sayısındaki artışı ikinci dalga olarak görenler de var, ilk dalganın ikinci etabı olarak değerlendirenler de. Bu durum ülkemiz gibi dünya geneli için de böyle.

Ama salgının bizdeki son tırmanışı, zihinlerdeki soru işaretlerinin artmasına yol açtı.

Önceleri Sağlık Bakanının verdiği bilgilere itibar edilirken, artık güven kaybı oluştu.

Açıklanan rakamlarla sahadan gelen bilgilerin örtüşmemesi, “Gizlenen birşeyler mi var?” şüphesinin doğmasına sebep oldu.

Tedbir ve kısıtlamalardaki noksan, yanlış, gecikme ve tutarsızlıklar da eleştiriliyor.

Meselâ salgının yayılmasına baştan engel olmak için ısrarla önerilen sokağa çıkma yasağının hafta sonlarıyla sınırlı tutulması sonuç vermedi. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sınırlamaları da bu yaş gruplarındaki insanlarımızı rencide etmekten başka işe yaramadı.

Toplu taşımalara mâkul bir çözüm getirilemedi. Son olarak “Ayakta yolcu almak yasak” denildi, ardından o da yüzde 50, üçte bir gibi kriterler konularak geçersizleştirildi.

Şimdi mesai çıkış ve bitiş saatlerindeki yığılma ve yoğunluğu önlemek için kademeli sistem gibi formüller üzerinde duruluyor.

Eğitimde bir türlü içinden çıkılamayan belirsizlikler ayrı bir bahis. İlkokuldan üniversiteye her yerde aynı tartışmalar. Görünen o ki uzaktan eğitimle devam edilecek. Ama öğrencilerin internete erişiminde hem teknik, hem de ekonomik engeller söz konusu. O eğitimin nitelik ve kalitesi ise bir başka mesele.

Maske dağıtımındaki belirsizlik, karışıklık ve zikzaklar hâlâ aşılamamışken bu konuda yeni fark edilen ilave sorunlar söz konusu.

Standartlara uymayan maskeler ve maske masrafının dar bütçelere getirdiği yük gibi.

Şimdi “Turizm canlansın” diye önü açılan tatil programlarından dönüşle birlikte başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde beklenen yeni dalganın stresi gündemde.

Şehirler arası otobüs seyahatlerinde de zorunlu hale getirilen HES kodu uygulamasının neye yaradığı ise ayrı bir soru işareti.

Ve durum bu iken Saray, “Korona ile mücadele sürecini çok iyi yönetiyoruz” diyor...

Okunma Sayısı: 4044
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Necdet Hocaoğlu

    16.9.2020 17:34:59

    Allah razı olsun. Çalışmalarınızın devamını büyük bir arzuyla bekliyoruzuz.

  • Oğuz Yiğiter

    16.9.2020 10:01:01

    Allah razı olsun, itidalli fakat cesur makalelerinizle,bugünki Orhan Güler kardeşimizin makalesinde dile getirdiği, bu siyasetteki muktesit mesleğe kabiliyeti olanların omuz vermesi lâzım. Tebrikler, dualar....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı