"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bedavaysa zararlı, paralıysa zararsız

Osman ZENGİN
18 Şubat 2020, Salı
Yazmadığımız zamanlarda, memleketimizde bir çok garip iş meydana gelmişti. Bunlardan biri de, “paralı poşet icraatı” oldu.

Naylon poşetlerin, tabiatta uzun müddet çözülmediğinden dolayı, zararlı olduğu bahanesini öne sürerek, kullanımının azaltılması için, başta marketler olmak üzere, bir çok mağaza ve işyerinde, poşet talep eden vatandaştan, 25 kuruş para kesilmeye başlandı.

Vatandaş buna tepki gösterdi. Ama duyan olmadı. Yani mantığa bakın! kardeşim, eğer bu naylon poşetler, zararlı ise, kökten kaldırın, hiç kullandırmayın. Ama zararlı değilse, niye vatandaştan para alarak, yine aynı şeyi yapıyorsunuz? “Bedavaysa zararlı, paralıysa zararsız.” Böyle mantık olur mu yaaaa?

Daha sonraları, bez poşet icad ettiler (tabi, o da, daha pahalı, paralı) sonrasında, “çevre dostu, tabiatta eriyebilen” poşet bulundu. Eeee... Tamam işte... Zararsızı bulunmuş. O zaman milletten para almayı kaldırın, insanımızı, vatandaşın sırtından bir sürü para kazanan esnafın, marketlerin eline bırakmayın. Yani, zaten vatandaş markete girince, dünya kadar alış veriş yapıyor. Madem, “tabiatta eriyen poşet” de çıkarıldı. O zaman, tekrar vatandaştan para almadan, poşetler ücretsiz verilsin. Hatta, şöyle bir şey de yapılabilir. “Belli bir miktar alış veriş yapana, tabiatta çözülen poşet, şu kadar miktarda alış veriş yapana da, bez poşet verilecektir.”

Böyle yaparsanız, vatandaşı cebinde poşet taşıma derdinden kurtarırsınız, duâsını alırsınız...

Tabi, bir de bu işin şu ciheti de var. Cenab-ı Hak, kâinatta abesiyet ve kirliliğe müsaade etmez. Kuddüs ism-i şerifiyle, nezafet memurlarını çalıştırarak, yeryüzünü, denizleri ve gökyüzünü devamlı temizlettiriyor. Bu hikmetli işe de dikkat etmek lâzım.

Okunma Sayısı: 1344
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    18.2.2020 17:26:20

    Ağabeyim kalemine sağlık.. Rahmetli pederimin çarşı-pazara çıktığında yanımıza aldığımız file ve benzeri eşyalarımıza aldıkalrımızı koyar ve eve gelirdik. İSRAF cihetiyle baktığımızda biz cemiyet olarak geri dönüşüm için yeterli hassasiyeti göstermiyoruz. G.KORE'de aileler apartmanlarında tam 16 farklı geri dönüşüm kutusuna kullandıkları malzemeleri atıyor. Yine inşaatlardaki atıkalrı konteynırlara dökerek geri dönüşüm için kullanıyorlar.Biz bu konularda 'YİYİNİZ,İÇİNİZ,İSRAF ETMEYİNİZ,emrine maalesef riayette kusur ediyoruz. G.KORE kalkınmasında bu tasarrufların payının olduğunu düşünüyorum.

  • Sedat

    18.2.2020 14:31:43

    Necati abiye bende katılıyorum aynen Osman abi çok kimsenin dokunmadığı bu işe kısa ve öz olarak dokunmuş.

  • Necati

    18.2.2020 13:29:37

    Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim. Küçük bir mesele gibi gösterip vatandaşın cebinden milyonları götürüyorlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı