"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'17-25 Aralık darbe mi? Araştırılsın' önerisi, AKP oylarıyla reddedildi

24 Aralık 2015, Perşembe 19:49
TBMM Genel Kurulu’nda MHP Grubu, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmaları’nın hükümete yönelik bir darbe olup olmadığının araştırılması amacıyla bir önerge verdi.

Önergede, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmaları ile ilgili AKP'lilerin ‘darbe, montaj, dublaj, kumpas’ iddialarının araştırılması istendi. 17-25 Aralık Operasyonlarının darbe olup olmadığının araştırılmasını öngören önerge, yapılan oylamada AKP''li vekillerin 'hayır' oyuyla reddedildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 19. Birleşimi Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı. 

Genel Kurul’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmalarına yönelik ortaya atılan ‘kumpas, montaj, dublaj, darbe’ iddialarının araştırılmasına yönelik önergesi görüşülmeye başlandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “17-25 Aralık hükümete kurulmuş bir darbe planı ise bu darbe girişimi süreçlerinin sonuna kadar araştırmayan namerttir. Tüm vekillerini bu konunun araştırılması konusunda oy kullanmaya davet ediyorum.” dedi.

MHP önergesinin AKP’li vekillerin iddia ettikleri gibi 17-25 Aralık operasyonlarının darbe montaj kumpas iddialarının geçerli olup olmadığına ilişkin olduğunu kaydeden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, “Tartıştığımız önerge tam da AKP’nin işine yarayacak bir önergedir. Bu önergede AKP’li vekillerin dile getirdiği iddiaların darbe, montaj, dublaj iddialarının araştırılması. Darbe ise darbe olduğu montaj ise montaj olduğu ortaya çıkarılsın. AKP’nin iddialarını önemsiyoruz.biz bu bakımdan bu önergeyi destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise “Bugüne kadar görüşülen önergelerin tamamı AKP oylarıyla reddedildi. Kendileri açısından büyük rahatsızlık duyanlar bu konuda Meclis'in bir komisyon kurmasını sağlayacak şekilde oy kullanırlar. Vicdandan gelen ses dillenir ve parmaklar o şekilde kalkar.” ifadelerini kullandı. 

Yapılan oylama ile 17-25 Aralık önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Okunma Sayısı: 3341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    24.12.2015 22:56:26

    Neyini araştıracaksınız.ADAMLAR alenen satıyor satıyor ve satıyorlar.Özelleştirme adı altında milletin malını yağmalatanların,çözüm sürecinde vatandaşını teröriste satanların,barış adı altında din kardeşini siyoniste satanların ARAŞTIRILACAK DEĞİL YÜZLERİNE TÜÜÜH DENİLECEK zamandayız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı