"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD üslerimizi kullanacak!

13 Ekim 2014, Pazartesi 10:33
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Türkiye'nin hava üslerini, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında ABD'nin kullanımına izin verdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin radikal selefi IŞİD örgütüne karşı aralarında İncirlik'in de bulunduğu bazı üsleri ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul ettiğini bildirdi. 

Amerikan AP ajansının haberine göre, ABD ve Türkiye arasındaki ikili görüşmeler hakkında açıklama yapmaya yetkili olmadıkları için isimleri belirtilmeyen Amerikalı yetkililer, "Bu üs, anlaşmanın bir parçası" bilgisini verdi. Diğer üslerin hangileri olabileceği ise haberde yer almadı. 

Geçtiğimiz hafta Ankara'yı ziyaret eden IŞİD karşıtı koalisyonun koordinatörü emekli Orgeneral John Allen ve yardımcısı Brett McGurk'un, İncirlik'in yanı sıra Diyarbakır ile Batman veya Malatya - Erhaç'taki üslerin koalisyon tarafından kullanılmasını talep ettikleri iddia edilmişti. AP'nin haberine ilişkin Türkiye'den henüz bir doğrulama veya açıklama yapılmadı.

Etiketler: incirlik üssü, abd
Okunma Sayısı: 1345
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı