"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Aktay: Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor

11 Kasım 2016, Cuma 13:55
AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi için "(CHP lideri) Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan sonra Gülen Hareketi ile işbirliği yaptığını ileri süren Aktay "Aslında dokunulmazlığın olmasa şu anda sadece bu konular yargılanmayı hak eden konular" ifadelerini kullandı.

Aktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Parti Meclisinin bildirisine ilişkin değerlendirmesi sorulan Aktay, HDP milletvekillerinin tutukluluk sebebinin ortada olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bunu bildiğini söyledi.

"Ama Kılıçdaroğlu zannediyorum kendine göre başka türlü bir yatırım yapıyor veya başka bir siyasete oynuyor" ifadesini kullanan Aktay, bu siyasetin de açıktan teröre destek olduğunu söyledi. Tutuklamaların hukuk çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Aktay, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin, Türk hukuk sistemine meydan okuyarak, "Biz bu hukuku falan tanımayız" dediklerini, hukuku tanımayanların da hukukun takibatına maruz kalmasından daha doğal bir şey olmadığını belirtti.

HDP milletvekillerinin, siyaset yaptıkları için değil teröre destek verdikleri için tutuklandıklarını kaydeden Aktay, "Cürmü meşhut halindeki bir suçu örtbas etmeye çalışmak aslında Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir. Kılıçdaroğlu bu şekilde teröre aslında destek verme konumuna kendini düşürmektedir ki Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden, Atatürk'ün partisini yönetiyor olduğunu iddia eden bir Genel Başkana bu kesinlikle hiç yakışmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tehlikeli yoldan behemehal geri dönmesi gerekir. Yoksa bu yol, partisini de bir uçuruma sürüklemektedir, partisini bir Türkiye partisi olmaktan çıkarıp marjinal terör örgütü payandası bir örgüt konumuna düşürmektedir" değerlendirmesini yaptı.

Aktay, 17 Aralık'tan sonrasına dikkat çekerek, "17 Aralık'tan sonra sen onunla ilişkiye geçtin, ortaya çıktıktan sonra sen işbirliğine geçtin onunla. Esas hesap vermesi gereken şey bu, esas hesap verilmesi gereken konu bu. Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu. Bize bunu anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİ'DE YAPTIKLARIMIZ DOĞRUYDU'

CHP: Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li siyasilerin Çözüm Süreci sırasında yaptığı açıklamaları diline doladığını ve bunu alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Aktay, "Sayın Kılıçdaroğlu çok tuhaf bir şey yapıyor. Kendisi şu an içine düştüğü durumu meşrulaştırabilmek, haklılaştırabilmek için yine bize çamur atma yolunu seçiyor. Bizim geçmişte yaptığımız şeyler zamanında doğruydu, zamanında yapılması gereken şeylerdi. O zaman siz de aynı şeyleri yapıyor olsaydınız belki doğru yapmış olurdunuz ama zamanı geçtikten sonra yapılmış olan hareketler yanlış olmuş oluyor. Bu, şuna benzer yani cenaze evinde kalkıp halaya kalkışamazsınız, şarkı, türkü söyleyemezsiniz, sevinç çığlıkları atamazsınız. Bu, son derece münasebetsizdir, ayıptır, günahtır" ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1670
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abıdın

    12.11.2016 14:56:22

    Ya sizi?

  • Kim doğru

    11.11.2016 16:47:26

    Sizleri RABBİM yargılayacak siz onu düşünün gerisi boş. Çözüm süreci bizzat teröre destekdir bunu ALLAH biliyor inş.

  • Mehmet Albayrak

    11.11.2016 16:27:35

    Onuda tutuklayin bitsin nasıl olurda muhalefet eden içeri yakışır

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı