"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Gül'den 'Adil Öksüz' açıklaması

24 Ağustos 2017, Perşembe 18:24
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Almanya'da olduğu iddia edilen ve Dışişleri Bakanlığının, hakkında Almanya'ya nota verdiği 15 Temmuz'un kritik isimlerinden Adil Öksüz'e ilişkin, "Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi. Bizler de hem uluslararası hukukun gereği, uluslararası sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan bu konuda gerekli adımları atıp, bu husustaki talebin yerine getirilmesini bekliyoruz." dedi.

Gül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında yapılacak AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde, parti genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Gül, Öksüz'le ilgili yargılamanın devam ettiğini belirterek, uluslararası sözleşmeler gereğince Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama ve tutuklama kararı çıkartıldığına işaret etti.

Almanya'da olduğuna dair ihbar ve haberlerin ardından Adil Öksüz'ün, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bu ülkeden iadesinin istendiğine dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi. Bizler de hem uluslararası hukukun gereği, uluslararası sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan bu konuda gerekli adımları atıp bu husustaki talebin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu hususta bize herhangi bir dönüş olmadı. Hukukun gereğinin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz. Dışişleri aracılığıyla muhtemelen bir cevap gelecektir, olması gereken bu. Almanya'nın, uluslararası hukukun, insan hakları çerçevesinde mükellefiyetlerini yerine getirmesini bekliyoruz.''

AA

Okunma Sayısı: 2799
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı