"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yıldız: İdamın tartışılması yanlış bir şey değil

16 Şubat 2015, Pazartesi 12:16
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezası ile ilgili "Bu konuların tartışılması gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse kamuoyunda tartışılıyor olması bence yanlış bir şey değil.’’ dedi.

Taner Yıldız, Bakanlık'taki Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TUREB) sektör toplantısına katıldı. Bakan Yıldız, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. 

’’Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan'la ilgili olarak Ekonomi Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın 'kişiye özel bu suçlarda idam gelebilir' diye bir açıklaması oldu siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.’’ şeklindeki soruya Yıldız, "Bu konuların tartışılması gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse kamuoyunda tartışılıyor olması bence yanlış bir şey değil’’ cevabını verdi. 

Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın bir çok yerinde rastlanan ve hiçbir şekilde hangi gerekçe ile olursa olsun makul karşılanamayacak bir hadise Türkiye’de gerçekleşti. Gerçekten bu manada hepimiz onu kendi yavrusu gibi görüp derinden yaralandık ve üzüldük. İnsanoğlu eşrefi mahlukat olarak yaratılmış ve yaratılanların en şereflisi ama aynı zamanda bir tabir daha geçiyor hayvandan da aşağı noktaya gelebiliyor. Burada her ikisinin de örneğini görmüş bulunuyoruz. O yüzden bu konuların tartışılması gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse kamuoyunda tartışılıyor olması bence yanlış bir şey değil bütün bu bahsettiğimiz konular önümüzdeki süreçte fazlası ile hem kamuda hem de özel sektöre ve sivil toplum örgütlerinde gündeme gelecektir ve bunlar enine boyun tartışılmış olacaktır. Tekrar kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz ve ailelerine de başsağlığı ve sabırlar temenni ediyoruz.’

Okunma Sayısı: 1101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı