"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barzani'nin partisi de referandum kararını açıkladı

13 Mart 2017, Pazartesi 15:10
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi olan Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) yetkilileri, Mardin'de düzenledikleri basın toplantısıyla 16 Nisan'daki referandumda ‘evet oyu kullanacaklarını duyurdu.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Midyat ilçesinde bir araya gelen KDP Birlik İnisiyatifi'nin basın açıklamasını sözcü Ahmet Acar okudu.

‘94 YILLIK CUMHURİYET TARİHİNDE VESAYETÇİ VE STATÜKOCU SİSTEMİN ÜRETTİĞİ KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARIN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI İÇİN…’

'94 yıllık Cumhuriyet tarihinde vesayetçi ve statükocu sistemin ürettiği kronikleşmiş sorunların çözüme kavuşturulması için 18 maddelik anayasa paketinin halkoyuna sunulmak üzere kabul edildiğini' söyleyen Acar, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Biz KDP Birlik İnsiyatifi olarak, terör ve şiddet olayları ile insanların canlarına ve mallarına kasteden kaos ve iç savaş ittifakının karşısında olduğumuzu, bu nedenle de ‘Başkanlık sistemini' öneren anayasa değişiklik paketine referandumda ‘Evet' oyu kullanarak destek vereceğimizi kamuoyu ile huzurunuzda paylaşıyoruz.'

Okunma Sayısı: 5018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    13.3.2017 21:01:09

    BOP eşbaşkanlığı ile vazifeli YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ile namlı İSRAİL in çevre temizzlikçileri bakın bakalım BARZANİ burada ne aramaktadır. EY EHLİ RİSALEİ NUR TALEBELERİ Bakın hani 10 Türk askeri başı yerine 1 tane nurcunun başını isteyen MUSTAFA BARZANİ evladları neden evet diyorlar anladınızmı. Yada MÜNBİÇde PKK+PYG+AKP ortaklığının ülkeyşi bölmek için ortaklıklarını görün.HAYIR demek için insaf,iz'an ve vicdan sahibi olmak yeterli Evet demek için akıl sağlığını yitirdinizmi şart yok.

  • zeydanoğlu

    13.3.2017 18:06:13

    feminel acaib biz mi teröist barzaniye iltihak ettik yoksa barzaniye güneydoğuyu mu teslim ettik.yahu mardin yoksa KDP nin başşehri mi oldu?

  • vefa umurca

    13.3.2017 16:50:46

    yazının devamı 2) 15 temmuz düzenleyenle ortada yok hani nerede abd ırak iran da suçlananlar,????? var olan bir avuç albaylar cuntasını başlamadan bitirmek mümkünmüydü? o zaman nede yapılmadı da şimdi insanlara terör örgütü ile ilgisi yoktur belgesi vermek zorunda kalınıyor.......

  • vefa umurca

    13.3.2017 16:50:16

    sayın, bahçeli meclise başkanı hdp oy verecek diye seçmeyenlere selam olsun..... şimdi barzani bayrağı neden çekilmiş anlaşıldımı? ve bu evet ile vesayet rejimini başka bir vesayet rejimi ile değiştirmek amaçlanmaktadır. , ÇÖZÜM gerçek demokratik bir ülke olma yolunda ilerlemekle olur..... yani tek adamlara ihtiyaç yoktur...... bu açıklamalar Ve verilecek evet oylarının vebali , her bir insanın canı yandığında önümüze gelecektir, tek adamlıktan İttihad ı İslam çIkmayacağı gibi, tüm insanlığın zararına olacak 100 yıl önceki gelişmelerin tekrarları olacaktır. milletimiz acilen maskelerin arkasındaki yüzlere göre hareket etmelidir. hayır çıkarsa şu anki Cumhurbaşkanı yine görevindedir, hükümet görevindedir ,yani 15 yıldır olduğu gibi, o zaman 15 yıldır başarısız oldunuz ki darbe anayasasını demokratik birliktelik ile doğru bir yönde yapıcı ve uzlaşı ile yapmak yerine, metazori ile kimin isteği olduğu meçhul bir tek adamlık rejimine geçişe yöneliyorsunuz... buna HAYIR. diyorum.

  • Toygar

    13.3.2017 16:04:35

    Bahçeliyle aynı görüştelermiş işte! Bir de Bahçeli paçavra falan dedi adamların bayrağına! Fikirdaşına insan ööle der mi hiç bakiiim!

  • Toygar

    13.3.2017 15:32:06

    Haydaaaa! KDP'li Barzani Mardin'de "Evet" diyeceklerini mi açıklamış? Anlamadım. Biz onlara sormuş muyduk!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı