"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması

08 Kasım 2016, Salı 15:22
Başbakan Binali Yıldırım, tutuklanan HDP'li milletvekillerinin ifade vermeye gitmeyerek hukuka meydan okuduklarını söyledi. Tutuklamalara tepki gösteren CHP'yi de eleştiren Yıldırım, yayımlanan bildiri için "basiretsizlik örneği" ve "kepazelik" ifadelerini kullandı. Anayasa çalışmalarına da değinen Yıldırım, "Bu hafta partilerle görüşüp son şekli vereceğiz" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

HDP milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Yıldırım, dokunulmazlıkların bir seferliğine kaldırıldığını ve savcıların çağrısıyla AK Parti, CHP ve MHP'den genel milletvekillerinin ifade verdiğini hatırlattı.

Haklarında fezleke bulunan 54 HDP'li milletvekilinin ise mahkemenin kararına uymayacaklarını ve ifade vermeye gitmeyeceklerini söyleyerek hukuka meydan okuduğunu söyleyen Yıldırım, "Devlete ve kurumlara saygı gösterilmesini sağlamak öncelikle siyasetçilerin görevidir. HDP'li milletvekilleri buradan siyasi bir kriz çıkarma yoluna gittiler. Hiç kimsenin hukuk karşısında ayrıcalığı ve üstünlüğü yoktur" dedi.

"Bizi kimse hukuk karşısına çıkaramaz, mahkemelerinizi tanımıyoruz gibi ifadeler milletvekillerinin söyleyeceği sözler olamaz" diyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler, elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar, çıktılar. Çıkacaklar ki ifadelerin altında yatan gerçekler bir bir ortaya çıksın. Meclis'te her düşünce hür bir şekilde ifade ediliyor. Orada kalırsa konuşmalar eyleme dönmezse kimsenin kimseye bir şey söyleme hakkı yok. Siyasi katılım yolları sonuna kadar açık. Alınan kararlar hukuk içinde alınmaktadır.

"TUTUKLAMAYI ARZU ETMEYİZ AMA..."

Tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama bırakalım mahkemeler kendi işlerini yapsın. Seçilmişlik kimseye suç işleme hakkı vermez. Milletin vekili siyaseti kalkan olarak kullanıp terörle iç içe olamaz. Devletin parasını teröre peşkeş çekemez. Bu vekiller kalkmış diyor ki; yasama faaliyetlerini durduruyoruz... Millet sizden yasama faaliyetlerini değil, terör faaliyetlerini durdurun dedi. Yanlış anlamışsınız. Türkiye bir hukuk devletidir. Vatana ihanet kesinlikle karşılıksız kalmaz."

"BASİRETSİZLİK, KEPAZELİK..."

Başbakan Yıldırım, Parti Mecli toplantısının ardından yayımladığı bildiriyle tutuklamalara tepki gösteren CHP'yi de sert ifadelerle eleştirdi. 

Sözlerine "Bir de anamuhalefet partisi CHP var. Toplanmış alel acele açıklama yapıyorlar" diyerek başlayan Yıldırım, "Ne oldu kardeşim, Türkiye terörle amansız mücadele yapıyor. Patlamalar oldukça neden toplanmıyorsunuz? Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona son verilmeli, görevden alınanlara adil yargılanma hakkı tanınmalı, milletvekillerinin tutuklanması anayasaya aykırı, otoriter rejim terk edilmeli... Bu nedir ya? Kepazelik..." ifadelerini kullandı.

ANAYASA ÇALIŞMALARI: BU HAFTA SON ŞEKLİ VERECEĞİZ

Anayasa değişikliği konusunun da gündemden kalkmadığını söyleyen Binali Yıldırım, düzenleme için tarih verdi. "Bu hafta bir adım daha atıyoruz. Bu hafta siyasi partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp son şeklini vereceğiz" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnşallah bütün partilerimizin katılımıyla bu değişikliği gerçekleştirir ve bu tartışmayı ülkenin gündeminden çıkarırız. Çünkü millet artık bu tartışmalardan bıktı, usandı. Millet hizmet bekliyor. Millet yaşam kalitesinin artırılmasını bekliyor. Millet geleceğine ne gibi yatırım yapacak bunu bekliyor. Bunun yolu da en büyük dönüşüm anayasa değişikliğini yapmaktan geçiyor. Hükümet sisteminde yapacağımız bir değişiklikle Türkiye koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Artık koalisyon yok, her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade Türkiye'nin bekası için olmazsa olmazdır. AK Parti olarak bu sözümüzü de yerine getireceğiz ve milletimizin onayına sunacağız."

NTV

Okunma Sayısı: 1582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • galip

    8.11.2016 20:10:01

    Seçilmişlik kimseye suç işleme hakkı vermez.(Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı