"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BBP'de toplu istifa şoku

12 Kasım 2014, Çarşamba 15:24
Eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve bazı MKYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 77 partili BBP'den istifa etti.

Bozok, düzenlediği basın toplantısında, 21 yıl önce kurulan BBP'nin bir neferi olmaktan iftihar ettiklerini ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve BBP'nin milli ve manevi değerleri önceleyen, dürüst siyaset anlayışına bağlı kalarak bugüne kadar siyasi mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. 

BBP'yi bir gönül limanı olarak gördüklerini ifade eden Bozok, ancak partinin, bugün için kuruluş felsefesine bağlı temsil edilme vasfından tamamen uzaklaştığını savundu. 

Bozok, "Ne partinin 21 yıllık siyasi değerleri ne emeği geçen eski kadrolarının görüşleri ne de kamuoyundaki imaj düşünülmeden malum cemaatin borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Tabanın söylemlerine kulak tıkayan ve istişareye dayalı karar alma esasını yok sayan bir anlayış, partinin baskın karakteri haline dönüşmüştür" diye konuştu. 

Bu dönüşümün, parti içi mücadeleyi de imkansız kıldığını ifade eden Bozok, "Değerlerimizin, ilkelerimizin, muteber siyasi geçmişimizin, hassasiyetlerimizin, hiçbir dünyevi menfaatle eş tutulamayacak mücadelemizin bazı çıkar ve izahı mümkün olmayan ilişkiler etrafında harcanması partimizle yollarımızı ayırmayı artık elzem hale getirmiştir" ifadesini kullandı.

Okunma Sayısı: 1467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı