"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Benim vatandaşlarım et yemek zorunda'

25 Kasım 2017, Cumartesi 17:47
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, et ithalatına ilişkin, "Bu ithalat geçicidir, bunu bilmenizi istiyorum. Göreceksiniz 3 sene sonra biz artık et ithal etmeyeceğiz." dedi.

"Şu anda üretimimiz yeterli değil"

Son dönemlerde gündemde olan ithal et konusuna da değinen Bakan Fakıbaba, bunun geçici bir durum olduğunu belirtti.

Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Ben hayvan ithal edilmesine karşı bir kardeşinizim ama benim vatandaşlarım et yemek zorunda. 2002 yılında biz iktidara gelmeden kişi başına düşen kırmızı et 6,1 kilogram iken şimdi 14,7 kilograma çıkmıştır. İnşallah plan ve programlarımızı yaptık, bunu 15 kilograma çıkaracağız. Şu anda üretimimiz yeterli değil ama benim insanlarımın kırmızı ete ihtiyacı var. Bu ithalat geçicidir bunu bilmenizi istiyorum. Göreceksiniz 3 sene sonra biz artık et ithal etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle, buna emin olun, kendine yeten bir ülke olacağız. Bu konuda zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatları var."

AA

Etiketler: fakıbaba
Okunma Sayısı: 1584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • g@L!p

    26.11.2017 19:54:34

    sayın bakanım kasaplar BESMELE çekip TEKBİR getirdiler mi?

  • HÜSEYİN İLHAN

    26.11.2017 16:24:44

    Sn.BAKAN esasen siz iktidar olduğunuzdan bu yana bu millet o kadaaar çok et yedi kiiancak bu etler fayda yerine zarar veren DEDİKODU etleri.Bunu başardınız.TEBRİKLEER!

  • Fatma

    26.11.2017 14:11:05

    Bu etlerin domuz eti oldugunu düşünüyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı