"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Binali Yıldırım: Şaşılacak bir durum yok

09 Mart 2016, Çarşamba 13:06
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim köprüyle İstanbul’da zaman kaybı ve trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından yılda 3 milyar lira tasarruf sağlanacağını açıkladı.

Yıldırım, "Bu maliyet de köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var." dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Tarabya’da ‘Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 3. Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Argynbek Malabaev, Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Musa Panahov da katıldı. Toplantıda Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Yıldırım, “Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye’den oluşan bu toplantıda özellikle Kafkaslar, Orta Asya ve Anadolu topraklarındaki güzergâhlar üzerine enine boyuna görüşmeler olacak. Bu güzergâh üzerinde Kars, Tiflis, Bakü önemli bir halkayı teşkil ediyor. Malum bu demir yolunun tamamlanmasıyla birlikte Avrupa ile Uzakdoğu arasında Kafkaslar üzerinden doğrudan bağlantı gerçekleşmiş oluyor.” ifadesini kullandı. 

Projenin sadece Azerbaycan’ın, Türkiye’nin ve Gürcistan’ın projesi olmadığını aynı zamanda bütün Uzakdoğu’nun Orta Asya’nın ve Avrupa’nın da ortak projesi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bu halkayı tamamlamadığınız zaman tarihi ipek yolu eksik kalmış olacak. Projede bazı arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Ancak bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve bu sene sonu 2016’nın sonu itibariyle buradan trenleri yürütmüş olacağız. Öncelikle yük taşımacılığı daha sonra da yolcu taşımacılığı mümkün hale gelecek. Dolayısıyla geçmişten kaynaklanan sorunlar çözülmüş oldu. Önümüzde işin tamamlanması için bir engel kalmadı.” şeklinde konuştu. 

'SELANİK - İSTANBUL HIZLI TREN PROJESİ TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNUN GÖSTERGESİ OLACAK'

Binali Yıldırım, Selanik ile İstanbul arasında hızlı tren projesi hakkında detayları şöyle açıkladı: “İstanbul’dan Edirne’ye kadar Yüksek Hızlı Tren (YHT) yapımını bu sene başlatacağız. Bu proje, Türkiye tarafından başlatılacak projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Benzer şekilde Avrupa Birliği ortaklık öncesi katılım fonlarını kullanmak suretiyle Yunanistan’da da devamı yapılınca bu bahsedilen proje gerçekleşmiş olacak. Dolayısıyla bizim tarafta zaten belirli bir aşamaya geldi. Benzer şekilde Yunanistan tarafı da bu çalışmaları başlatırsa ümit ederim ki birkaç sene içerisinde bu proje tamamlanmış olur. Böylece Türk – Yunan dostluğunun bir göstergesi olarak bu hat devreye girmiş olur.”

'EN PAHALI HİZMET, OLMAYAN HİZMETTİR'

Basın mensuplarının sorduğu 3. Köprü fiyatlarının fazla olmasıyla ilgili soruya da cevap veren Yıldırım, en pahalı hizmetin olmayan hizmet olduğunu belirtti. Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Köprünün devamı olan yollarla ilgili yapılan sözleşmede kararlaştırılan hususlar. Dolayısıyla bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Köprünün bir maliyeti var. Bu maliyetinde köprü işletme ve işletirken de köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşılacak ve yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var. Paranız varsa bütçenizden yaparsınız ve o bedeli sübvanse edersiniz. Eğer yeterli kaynağınız özel sektörle bir ortaklık şeklinde yaparsınız. Biran önce hizmet devreye girer ve ondan da İstanbul gibi dünya şehri trafik sıkıntısından büyük araçların girmesinden kurtulmuş olursunuz. Bu proje çok başarılı bir projedir. Dünyada rekor sürede yapılan bir köprüdür. Bu köprünün devreye girmesiyle beraber İstanbul’da yılda zaman kaybı ve trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından 3 milyar lira tasarruf sağlar. Bunu göz önüne aldığımız zaman iki sene içerisinde köprü bedavaya gelir. En pahalı hizmet, olmayan hizmettir.”

Okunma Sayısı: 1548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı