"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Gök: 5 AKP'li milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağız

26 Ocak 2017, Perşembe 15:06
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulunun 22 Ocak günkü birleşiminde, AKP'li 5 milletvekilinin hem elektronik sistem ile hem de pusula gönderdiğini ve mükerrer oy kullandığını belirterek, bu milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Gök, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunun 22 Ocak Pazar günkü 65. birleşiminde AKP'nin Grup önerisinin oylamasından önce yoklama talebinde bulunduklarını anımsattı.

Yoklamada toplantı yeter sayısının bulunamadığını savunan Gök, buna karşın TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, Meclisin tatil kararını oylamaya sunarak, Meclisin kapatıldığını belirtti.

Gök, TBMM Başkanlık Divanı'nın CHP'li katip üyesi Emre Köprülü'nün, sonuç ilan edilmeden önce elektronik sistem ile oy pusulaların karşılaştırılması önerisini, Bahçekapılı'nın dikkate almayarak, sonucu alelacele açıklandığını öne sürdü.

Sisteme giren 157 milletvekili dışında, AKP'li 9 milletvekilinin yazılı pusula göndererek, yoklamaya katıldığını ifade eden Gök, pusula gönderen 9 milletvekilinden 5'inin aynı zamanda mükerrer şekilde, elektronik sistemle de oy kullandığının anlaşıldığını savundu.

Gök, toplantı yeter sayısı olan 184 milletvekili yerine, 181 milletvekiline ulaşıldığı için ikinci yoklama yapılması gerekirken, tatil kararı alındığını ileri sürdü.

Bunun üzerine TBMM Başkanlık Divanı'nın toplanmasını istediklerini anımsatan Levent Gök, dünkü divan toplantısında, AKP'li üyelerin tespitinin de 5 milletvekilinin mükerrer oy kullandığı yönünde olduğunu kaydetti.

AA

Etiketler: levent gök
Okunma Sayısı: 1584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı