"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Koç: ‘Alayına karşıyız’ tavrı ile bir yere varamayız

14 Haziran 2015, Pazar 12:04
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Biz milletimizin verdiği mesajı aldık. Ancak diğer muhalefet partilerinin de alması lazım. ‘Alayına karşıyız’ tavrı ile bir yere varamayız.” dedi.

Ankara 2. Bölge'deki ilçelere teşekkür gezileri kapsamında Pursaklar, Çubuk, Kalecik, Altındağ, Keçiören ve Yenimahalle'ye giden Haluk Koç yaptığı açıklamalarda, “Millet yüzde 60 oy alan partilere bir mesaj, bir sorumluluk, görev verdi. Biz CHP olarak bu mesajı aldık. Ancak muhalefetteki diğer siyasi partilerin de bunu alıp değerlendirmesi gerekir. ‘Alayına karşıyız’ tavrıyla Türkiye bir yere varamaz. Makul bir süre için makul ve sağlam bir protokolle AKP tahribatını giderecek, bir restorasyon dönemi için bir araya gelebilmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Koç, AK Parti’nin artık tek başına iktidar partisi olmadığını belirterek, “Ben pişireceğim, ben toplayacağım, ben yiyeceğim dönemi bitmiştir. Her şeyi belirleyen tek adam sivil darbesine geçit verilmemiştir. Ancak muhalefete de ayrı bir görev yüklenmiştir” diye konuştu. Koç, özetle şu mesajları verdi: “Seçimden yaklaşık iki saat sonra hukuku ve fiili durumun ortaya koyduğu dört maddelik tabloyu paylaştık. Nedir bunlar, birincisi tek kişinin her şeyi belirleyip yönlendirdiği dönem bitmiştir. O tek kişinin tarafsızlığını bir kenara bırakıp adına oy istediği parti sandıkta iktidarı kaybetmiştir. Üçüncüsü önümüzdeki süreçte CHP hükümet kurma seçeneklerinin önemli bir unsuru haline gelmiştir. Son olarak da parti olarak demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi için CHP olarak sorumluluk üstlenmeye ve çözümsüzlüğün adresi olmamaya kararlıyız.”

ALAYINA KARŞIYIZ’ TAVRI ÇÖZÜM GETİRMEZ

Milletin, bu sonuçlarla aynı zamanda muhalefet partilerine kampanya boyunca dile getirdiği vaatler ve ortaya koyduğu ekonomik programın uygulanması zemininin yaratılması görevi verdiğini tekrarlayan Haluk Koç, “Bu zeminin elde edileceği bir siyasi aritmetik de vardır. Ancak ‘alayına karşıyız’, ‘içerde olmam, dışarıdan istemem’, ‘kimseyi desteklemem’ tavırlarıyla bir sonuca gidemeyiz. Makul bir süre ve sağlıklı, iyi bir protokolle AKP’nin 13 yılda yargıda, adalette, milli eğitimde, içişlerinde, dış politikada yaptığı tahribatları giderip restore edecek bir işbirliğini hayata geçirebiliriz.” şeklinde konuştu. 

TİLKİYE KÜMES VEKALETİ YOK

“Elbette hırsızlık yolsuzluk yapanla bir arada olmayız, elbette uğursuzun sofrasına oturmayız. “ diyen Koç, “Ancak geçmişte 1995-1999 arası dönemde üzerimize yapıştırılan ve haksız yere bedel ödetilen bir konuma da düşmeyiz. Ondan ders çıkardık. CHP çözümsüzlüğün adresi olmayacaktır. Kimse unutmasın ki bu seçimde tilkiye kümes vekaleti verilmemiştir. Milletimiz, ‘üç kez oldu; ama bu kez tilkiyi kümese vekil tayin etmiyorum’ demiştir. Yeni bir iktidar, yeni bir dönem, yeni bir seçenek ortaya koyabilme tablosu vardır.” izahını yaptı. 

BİR EŞİK AŞILDI, ASLA GERİYE DÖNÜŞ OLMAZ

Koç konuşmasında, “Bu yeni tabloyu iyi okumak, iyi değerlendirmek ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir. Türkiye’de bir aşama geçilmiştir; bir korku dağıtılmıştır. Bir eşik geçilmiş, bir basamak aşılmıştır. Artık asla geriye dönüş olmayacaktır. Türkiye bu yeni tabloda yargı, içişleri, milli eğitim, dışişleri gibi alanlara TRT, RTÜK, AA gibi kurumlara çeki düzen verme iktidarın sopası olma konumundan kurtarma şansına sahiptir ve bunu değerlendirmelidir.” dedi.

Okunma Sayısı: 2319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı