"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Cumhur İttifak’ı sıkıntıda

15 Şubat 2019, Cuma 22:31
AKP ve MHP’nin 30 büyükşehirde kurduğu ittifakı illere genişletme kararı MHP’li bir milletvekilince “Ortak kötü durumda” sözleriyle yorumlandı.

İyi Partili bir yönetici de, “İktidar partisi ittifaka aşırı bir özgüvenle girdi ama şimdi pabucun pahalı olduğunu görünce yeni arayışlara yöneldi. Birçok yerde kaybediyorlar. Bunu fark ettikçe çıkış yolu arıyorlar” dedi. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, henüz resmi bir ilan yapılmadı ama konuşulan iller arasında CHP’li belediyelerce yönetilen Burdur, Sinop, Giresun, Kırklareli, Zonguldak, Edirne, Çanakkale ve Yalovaile kayyım atanan HDP’li belediyeler Ağrı ve Iğdır’ın olduğu biliniyor. Ayrıca büyük bir yarışın yaşanması beklenen Kars da ittifak için konuşulan iller arasında.

Adayı önde olan kalacak

AKP’li yetkililerin açıkladığı formüle göre, görüşülen illerde Saray İttifakı içinde hangi parti önde ise o partinin adayı kalacak, diğer partinin adayı çekilecek. Bu şekilde adayların teke düşürüleceği il sayısının 10’un üzerinde olacağı konuşuluyor. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için aday listelerinin teslimine yaklaşık 2 hafta kala, 30 büyükşehirde işbirliği yapan Saray ittifakı bu işbirliğini illere de genişletme kararı aldı. AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara adayı Mehmet Özhaseki, ittifakın genişlemesi ile ilgili ilk açıklamasında, “Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa aday çekilecek” dedi. MHP ile tekrar başlayan temaslar sırasında da Özhaseki, “20 civarında il üzerinde görüşüyoruz” açıklaması yapmıştı.

Etiketler: akp, mhp, seçim, cumhur ittifakı
Okunma Sayısı: 2729
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı