"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhuriyet'e yapılan operasyon hakkında hükümetten ilk açıklama

31 Ekim 2016, Pazartesi 18:16
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla ilgili "Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu hukuki süreci izleyeceğiz. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili şöyle ya da böyle olsun, şeklinde bir söz söylememiz doğru değil" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve muhalefetin söz konusu operasyona ilişkin eleştirileri sorulan Kurtulmuş, "Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar kadrosuna değil, Yeni Gün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yani Cumhuriyet Gazetesi'ne ve Cumhuriyet Gazetesi Vakfı'na ilişkin 18.08.2016 tarihinde başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe açılmış olan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş; uygulama bugün itibariyle başlatılmıştır. Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu hukuki süreci izleyeceğiz. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili şöyle ya da böyle olsun, şeklinde bir söz söylememiz doğru değil. En kısa zamanda sürecin sonucunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

TÜSİAD'dan Cumhuriyet gazetesine operasyon açıklaması

TÜSİAD, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun, "medya kurumlarının çoğulcu demokraside yüklenmesi gereken görevi zayıflatan" bir örnek oluşturduğuna dikkat çekerek, "Çok sesli toplum, korunması ve geliştirilmesi gereken siyasi ve ekonomik bir güç kaynağıdır" uyarısında bulundu.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyona ilişkin açıklamasında, "Medya kurumları ve basın mensupları terörle mücadele kanunu ile ilişkilendirilerek gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır" diye anımsattı ve şu konuların altını çizdi:

"Hukuk devletinde hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi bir denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Diğer yandan, basın dünyasının terörle bu denli yoğun olarak ilişkilendirilmesi, üzerinde durulması gereken kamusal bir sorundur. Bu sorun medya kurumlarının çoğulcu demokraside yüklenmesi gereken görevi zayıflatmaktadır. Bunun son halkası ise basın tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bugün başlatılan operasyon olmuştur. Çok sesli toplum, korunması ve geliştirilmesi gereken siyasi ve ekonomik bir güç kaynağıdır. Bu zorlu dönemde gerek iç istikrar gerekse uluslararası rekabet gücü açısından medya dâhil tüm özgürlük alanları ulusal çıkarlarımız açısından esastır."

 

DHA

Okunma Sayısı: 3165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mahir

    31.10.2016 20:37:45

    "insanların zekası ile dalga geçmek" dedikleri bu olsa gerek...

  • bülent

    31.10.2016 18:20:28

    Her konuda herşeyi söyle herşeyi yap:buna gelince hukuki süreç de.Huku mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı