"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu'ndan 'beyaz toros' çıkışı

21 Ekim 2015, Çarşamba 08:40
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, dün düzenlediği Van mitinginde flaş bir çıkış geldi.

Davutoğlu, "beyaz toros"tan bahsederek, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.

Davutoğlu, Van'ın Tuşpa ilçesindeki mitingte yaptığı konuşmada, şöyle dedi;

"AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda olduğunda, PKK bize saldırıldığında verdiğim talimat açıktı.

Bu terör belasıylamücadele edeceksin. Ama dedim ki hiç bir vatandaşımızın canına malına zarar vermeyeceksiniz. Biz ayırdık ama onlar ayırmıyorlar polisi de sivili de öldürüyorlar."

"BEYAZ TOROS" NEYİ İFADE EDİYOR?

"Beyaz toros", Türkiye gündemine 1990'lı yıllarda girdi. O dönemde, JİTEM'in "devriye aracı" olarak bilinen beyaz toros,, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde işlenen faili meçhullerle ilişkilendirilen bir simge haline geldi.

DEMİRTAŞ'TAN CEVAP GECİKMEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘beyaz toros’ cevabı geldi.

Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun bugün Van’da söylediği, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak” sözleriyle ilgili şunları söyledi:

Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor.

Şimdi kendisine sormak istiyorum 13 yıldır devleti yönetiyorsanız siz gittiğinizde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa onları koruyorsunuz demek ki.

Demek ki siz giderseniz ülkeyi kan götürecek.Doğru, beyaz toroslar vardı. Şimdi maşallah arabalarınız lüks oldu. Daha lüks araçlarla kaçırıp işkence yapıyorsunuz.

Evet siz gidince biz beyaz toroslardan da, şu an kullandığınız rangerlardan da, IŞİD’inizden de kurtulacağız. Siz gidince ülke nefes alacak.

Kürt sorunun çözecek ve PKK’nin Türkiye’ye karşı silah bırakmasını sağlayacak tek siyasi güç biziz.

Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden Jitem gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir.

 

 

Okunma Sayısı: 1487
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı