"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Son dakikaya kadar İsmet Yılmaz’ın arkasındayız

30 Haziran 2015, Salı 13:53
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis Başkanı adayı olarak desteklediği İsmet Yılmaz’ın son dakikaya kadar arkasında olacaklarını söyledi.

Meclis Başkanlığı makamının koalisyon görüşmelerinin bir parçası olmadığını vurgulayan Davutoğlu, AKP’den 60 kadar milletvekilinin 3. turda başka adaya destek vereceği iddialarını da yalanladı. Davutoğlu, “Birinci turda da, ikinci turda da, üçüncü turda da, dördüncü turda da bir tek adayımız var ve bütün arkadaşlarımız o adayın arkasında kenetlenecek.” dedi. 

Davutoğlu ayrıca ülke meselelerini çözecek bir hükümet oluşturmak için gayret sarf edeceklerinin altını çizerek, "Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse, Cumhurbaşkanlığı makamı da koalisyon görüşmelerinin parçası değildir, olmayacaktır." diye konuştu.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis’teki ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Partisinin milletvekillerine seslenen Davutoğlu, konuşmasında bugün gerçekleştirilecek Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin iddialara da değindi. 

TEK ADAYIMIZ VAR SADECE ONU DESTEKLEYECEĞİZ

Davutoğlu, “Bugün öğleden sonra inşallah ilk turlara başlayacağız. Bir kere birkaç istisna hariç olmak üzere Türkiye’de bir teamül oluşmuştur. En Büyük partiden TBMM Başkanı seçilir.” ifadelerini kullandı.

Bir takım söylentiler spekülasyonlar duyduklarını aktaran Davutoğlu, “Acaba Meclis Başkanlığı koalisyon görüşmelerinin bir parçası mıdır? Öyle veya böyle şu aşamada perde arkasında koalisyon görüşmelerine dayalı olarak Meclis Başkanlığı konusunda AK Parti’nin tercihini değiştirir mi? Buradan hepinize net bir tutum ve davranış olarak ifade ediyorum ki, bizim bir tane Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar da sadece onu destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu. 

İSMET YILMAZ’I PAZARLIK KONUSU OLSUN DİYE ADAY GÖSTERMEDİK

Davutoğlu, “Erdemli davranış, herhangi bir dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz sayın İsmet Yılmaz’ı aday göstermişsek, herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için göstermedik. Sayın İsmet Yılmaz İnşallah kazanır, kazansa da kazanmasa da son ana kadar 258 desteğin arkasında olmasını talep ediyorum.” diye ekledi.

SENARYOLARI REDDETTİ; SONUNA KADAR ADAYIMIZIN ARKASINDAYIZ

İkinci hususun da taktiksel olarak başka adaya oy verilmesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bugünlerde bir senaryo gündeme getiriliyor. Taktik bir manevrayla üçüncü turda bizim bazı arkadaşlarımızın başka arkadaşlara yöneleceği, bir taktik manevrayla son tura bir mühendislikle iki adayın kalmasını sağlayacağı. Biz de gizli hesap olmaz. Biz de siyasetin ahlakına aykırı tek bir davranış olmadı olmayacak. Yok şu matematiksel oyunu oynarsak şu neticeyi alırız, şu ayak oyunlarını yaparsak şuraya gideriz dediğimiz anda o seçimi kazansak bile siyasetin ahlakını kaybederiz. Bu gruptan AK Parti grubundan milletimizi rencide edecek hiçbir davranış olmadı, olmayacak. Siyasi ahlakı ayakta tuttuk tutmaya devam edeceğiz. Birinci turda da, ikinci turda da, üçüncü turda da, dördüncü turda da bir tek adayımız var ve bütün arkadaşlarımız o adayın arkasında kenetlenecek. Erdemli davranış budur.”

 

Okunma Sayısı: 1577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı