"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Bakanı, Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti

16 Eylül 2015, Çarşamba 10:36
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan’da, Haydar Aliyev'in anıt mezarı ile Türk şehitliğini ziyaret etti.

Sinirlioğlu, ilk olarak Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Bakan Sinirlioğlu, daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret ederek, anıtlara çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Sinirlioğlu, Türk Şehitliği'ndeki temsili şehit kabirlerine de karanfil bıraktı. Ziyaretinin ardından anıt defterini imzalayan Bakan Sinirlioğlu, deftere şunları yazdı

Aziz şehitlerimiz, sizler, 97 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerinizle birlikte bu topraklarda verdiğiniz mücadelede şehitlik mertebesine eriştiniz. Akıttığınız kanlar, Türkiye ile Azerbaycan’ı bugün de birbirine kenetleyen en kutsal bağı oluşturmaktadır.

Azerbaycan’da yazdığınız kahramanlık destanı, Anadolu Türkü ile Azerbaycan Türkü arasındaki sarsılmaz kardeşliğin kudretini tüm dünyaya göstermiştir. Azerbaycan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için yaptığınız kahramanlıkları ve fedakarlığı yüreğimizde gururla taşıyoruz. Sizlerin bu emanetini Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte ‘Bir Millet İki Devlet’ anlayışıyla gelecek nesillere aynı hissiyatla taşımanın kararlığı içindeyiz.

Azerbaycan’ın her bir köşesinde yatan yüzlerce şehidimizle birlikte, bu kardeş topraklarında rahat uyuyunuz. Sizlerin aziz hatırasını hürmet ve şükranla yad ediyor, huzurunuzda bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum’’

Bakan Sinirlioğlu, resmi temaslarına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşmesiyle başlayacak.

DHA

Okunma Sayısı: 1644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı