"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Durmuş Yılmaz aday adayı oldu

18 Mart 2015, Çarşamba 16:24
Merkez Bankası'nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Merkez Bankası'nın (MB) eski başkanlarından Durmuş Yılmaz, 7 Haziran'daki genel seçimler için MHP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Durmuş Yılmaz 2006'da başladığı MB başkanlığı görevini Erdem Başçı'ya devretmişti.

Yılmaz Merkez Bankası'nın başında olduğu günlerde faizlerin indirilmesiyle ilgili o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışma yaşamış, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yine faizler konusunda "Keynes" polemiğine girmişti.

Durmuş Yılmaz'ın "Düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok" açıklamasına Erdoğan, "Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır" demişti.

Nisan 2011'de o dönem cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün başdanışmanlığını yapan Yılmaz, yüksek öğrenimini Londra'da tamamlamış bir isim. 

Okunma Sayısı: 1718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı