"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gökçek'le ilgili gerçekler açıklanacak mı?

08 Haziran 2015, Pazartesi 13:17
Milletvekili seçimleri geride kalınca Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında Mart ayında yaşanan tartışma yeniden gündeme geldi.

“Gökçek ile ilgili 100 konu hakkında 8 Haziran'dan sonra konuşacağım.” diyen Arınç'ın açıklama yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konu haline geldi. Gökçek, kendisine sürekli bu konunun hatırlatılması üzerine Twitter'dan, “Elinde bir şey olup savcılığa gitmeyen namerttir.” şeklinde açıklama yaptı. Kendisine 'bugün bir açıklama yapıp yapmayacağı' sorulan Arınç ise “8 Haziran'dan sonra çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Ama bugün 8 Haziran, 8 Haziran sonrası değil.” dedi. Bu arada Gökçek'le sık sık karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi de tartışmaya dahil olarak, Arınç'a 'sözünde dur' çağrısında bulundu.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, çözüm süreci konusundaki açıklamaları nedeniyle kendisini Twitter'dan eleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok sert tepki göstermiş, Gökçek'in 'Ankara'yı parsel parsel sattığını' söylemişti. Arınç, bu iddialarına ilişkin belgeleri de seçimlerden sonra açıklayacağını belirterek, ‘8 Haziran'dan sonra konuşacağını' açıklamıştı.

GÖKÇEK: ELİNDE BİRŞEYİ OLUP SAVCILIĞA GİTMEYEN NAMERTTİR

Arınç'ın 8 Haziran'la ilgili sözleri sürekli hatırlatılan Melih Gökçek Twitter hesabından ‘hayatı boyunca kimseden korkmadığını' açıkladı. Gökçek, şunları yazdı: “Twitter'dan seçim sonuçları belli olduğundan bu yana, bana karşı sevinç çığlıkları atanlara cevabım şudur. Benim dün de dokunulmazlığım yoktu. Bugün de yok. Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir. Ama umudunuz birilerinin tezgâhı ise, herkesin hesabı olduğu gibi Allah'ın da bir hesabı vardır. Hayatım boyunca Allah'tan başka kimseden korkmadım, korkmayacağımın da bilinmesini de isterim.”

ARINÇ: BUGÜN 8 HAZİRAN, 8 HAZİRAN SONRASI DEĞİL

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da, '8 Haziran tarihinin hatırlatılması' üzerine, “Evet bugün 8 Haziran bugün itibarıyla ‘şunları şunları açıklayacağım' diye bir sözüm olmadı. 8 Haziran'dan sonra çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Ama bugün 8 Haziran, 8 Haziran sonrası değil.” cevabını verdi.

MİMARLAR ODASI: ARINÇ'I AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUZ

Melih Gökçek'le girdikleri polemiklerle tanınan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da yaptığı yazılı açıklama ile sürecin takibinde olacaklarını belirterek, “Arınç'ı sözünde durmaya ve Ankara'nın nasıl parsel parsel satıldığını açıklamaya davet ediyorum.” dedi. Arınç'ın sözlerini hatırlatan Candan şöyle devam etti: “Bülent Arınç, Ankara'nın nasıl parsel parsel satıldığına ilişkin Gökçek ile ilgili iddialarını seçim sonrasında 8 Haziran'da açıklayacağını söylemişti. Seçim bitti. Sıra Bülent Arınç'ta, sözünde dursun ve 8 Haziran'da açıklayacağım dediği Ankara'nın parsel parsel satışlarını açıklasın.”

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Arınç'ın 'açıklama yapıp yapmayacağını' sorguladı, konu bir anda Türkiye'nin gündemine geldi. Atılan bazı tweetler şöyle: 

"- Haydi Bülent Arınç giderayak açıkla şu Melih Gökçek dosyalarını da adalete ufak da olsa bir katkın olsun.

- Melih Gökçek'in yazdıklarına bakılırsa Bülent Arınç yarın konuşacak galiba. Eğer konuşursa başka şeyler de anlatır mı?

- Artık Bülent Arınç'tan Melih Gökçek hakkında yapacağı açıklamaları bekliyoruz. Hani parsel parsel satmıştı Ankara'yı, o mesele.

‏- Sıra Bülent Arınç'ta. Parsel parsel mevzunu açıklamasını bekliyoruz!"

Okunma Sayısı: 2490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selim

    8.6.2015 21:19:10

    Sayın Arınç'tan açıklama bekliyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı