"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdirsi Bal: Büyük bir mağlubiyeti zafer diye gösteriyorlar

23 Şubat 2015, Pazartesi 12:04
Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Fuat Avni, Musul'da 49 rehine meselesinde IŞİD'in 'rehineleri veririz ama karşılığında siz de Süleyman Şah Türbesi'ni vereceksiniz' demişti. Demek ki doğruymuş" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Şah Fırat Operasyonu"nu değerlendirdi. 

"Havuz medyası"nın operasyonu büyük bir başarı olarak gösterdiğini belirten Bal, "Ama durum aslında böyle değil. Operasyonla Türkiye dışında, Türk toprağı olan bir alandan vazgeçmiş olduk. Bu nasıl başarıdır, zafer midir? Bunu hep beraber düşünmek lazım. Bizim toprağımızın bir parçasını terk edip geldiler, büyük bir mağlubiyeti bile zafer diye gösteriyorlar" dedi. 

Türkiye'nin Suriye krizinin ortaya çıkmasında öncü rol oynadığını ve krizi çözmek yerine körüklediğini iddia eden Bal, bunun dış siyaset açısından büyük bir talihsizlik olduğunu ifade ederek, "Ahmet Davutoğlu, gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri Bakanlarından birisidir. 'Sıfır sorun' dedi ama Türkiye'yi herkesle kavgalı hale getirdi. Suriye'nin Rusya'nın askeri üssü olduğu, İran'ın hayati derecede önem verdiği Suriye'de ciddi bir mezhepsel bölünmenin olduğu öngörülmeliydi" dedi. 

İdris Bal, Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesi'ni şanlı bir şekilde terk ettiğini savunarak, "Çünkü IŞİD terk ettirdi. Fuat Avni, Musul'da 49 rehine meselesinde IŞİD'in 'rehineleri veririz ama karşılığında siz de Süleyman Şah Türbesi'ni vereceksiniz' demişti. Demek ki doğruymuş. Bu, devlet adamlığı ve Türk siyaseti açısından başarısızlıktır" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, biat ettiği için, sözde paralelle mücadele sözü verdiği için Başbakan yapıldığını iddia ederek, "Türkiye, Şah Fırat Operasyonunda PKK terör örgütünün kuzey Suriye'deki devletçiği ile işbirliği yapmıştır. Oraya Kobani'den girilmiştir. Onlar da 'biz koruduk, işbirliği yaptık' diye açıklama yapmıştır; AK Parti bunun hesabını vermelidir. Terör örgütü ne zamandan beri meşrulaşmıştır? Kuzey Suriye'de nur topu gibi yeni bir devletçik oluşmuştur. Kendi türbemizi tahliye ederken örgütün devleti ile işbirliği yapılmıştır" diye konuştu. 

AA

Okunma Sayısı: 1203
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    23.2.2015 20:02:26

    tabi tabi....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı