"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamalak: İncirlik Üssü’nün açılması tarihi bir hata

05 Ağustos 2015, Çarşamba 14:01
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İncirlik Üssü’nün tekrar Amerikan uçaklarına açılmasını eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kamalak, son günlerde yaşanan terör olaylarının Türkiye’nin ortak sorunu ve ortak acısıdır olduğunu, kimsenin bu açıdan siyasi rant devşirmeye kalkışmaması gerektiğini söyledi. MHP ve HDP arasında yaşanan ‘şerefsiz’ polemiğinin, şeref ve şerefsizlik üzerinden yürütülen üslubun asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Kamalak, "Bu üslup en az terör kadar tehlikelidir. Siyaset müessesesi kanı durdurmak için vardır. Ancak bugün tam tersine kan üzerinden siyaset dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Aksi takdirde, çözümde buluşamayanlar, cenazede buluşmaya devam edeceklerdir.’’ ifadelerini kullandı.

Kürt sorunu ile terörü birbirinden ayırmak gerektiğini belirten Kamalak, "Kürt sorunu ne şiddet ve terörle, ne de zoraki askeri tedbirlerle çözülebilir." dedi. Mesele ancak kardeşlik hukukuna dayalı bir ümmet bilinci ile çözülebileceğini kaydeden Kamalak şöyle devam etti: 

TÜRKİYE ZAMAN KAYBETMEMELİDİR

Koalisyon görüşmeleri ve erken seçim konusuna da değinen Kamalak, "İster koalisyon hükümeti kurulsun ister erken seçim yapılsın ne olacaksa Türkiye zaman kaybetmemelidir.’’ dedi. Kamalak, şunları ifade etti: "2015’in 8. ayındayız, 8 ayı kaybetmiş durumdayız. Erken seçim genelde iktidar partisinin arzuladığı bir yol olarak takdim ediliyor. Kamuoyu şunu bilmeli, ülke bu noktaya tek parti iktidarı döneminde gelmedi mi? Türkiye’nin kavgaya gerilime değil barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Erken seçim olsa ne olur koalisyon hükümeti olsa ne olur Türkiye’nin hiçbir problemini çözemezler çünkü karşınıza herhalukarda özünde erki bulunmayan bir meclis hiçbir vizyonu bulunmayan bir hükümet bulunacaktır.’’

TÜRKİYE BOP HARİTASINI HİÇBİR ZAMAN GÖZ ARDI ETMEMESİ GEREKİR

Kamalak, 'Türkiye, 1990'lı yıllara geri dönüyor’ tartışmaları konusunda ise "90’lı yıllara dönülür dönülmez, o polemiğe girecek değilim ama Türkiye’nin herhalukarda Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) haritasını hiçbir zaman göz ardı etmemesi gerekir. Terör örgütünün gerisinde Türkiye’yi bölmek isteyen güçler vardır." ifadelerini kullandı

Okunma Sayısı: 2120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı