"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamalak: Yargı bağımsızlığı darbe aldı, hukuk sistemi adaletten arındırıldı

16 Temmuz 2015, Perşembe 13:13
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, eski Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın ‘Yargı bağımsızlığı fiilen bitti’ açıklamalarını değerlendirdi.

“Yazık ki Türkiye’mizde yargı bağımsızlığı büyük darbe almıştır, bu tartışılmaz bir gerçektir.” diyen Kamalak, “Sadece yargı bağımsızlığı değil hukuk da gerçekten büyük darbe almıştır. Hukuk sistemimiz bir bakıma tabiri caizse adaletten arındırılmıştır.

Biz dershanelerle ilgili kanun gündeme geldiğinde 'yapmayınız' dedik 'yapmayınız, yanlış yapıyorsunuz' dedik. 'Anayasaya aykırı davranıyorsunuz' dedik. 'Bu yaptığınız düzenlemeler Anadolu’muzun gerçeklerine ve kamu menfaatine de aykırıdır' dedik. Konuları müzakere ederken suçlamayı bir tarafa bırakıp bu aykırılık nereden kaynaklanıyor ne bakımdan anayasaya ülke menfaatlerine aykırıdır sorusunu sorup onun üzerinden hareket etmemiz lamız. Kısacası Yargıtay Başkanımızın yapmış olduğu açıklamaya katılıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye ve bölgenin hassas ve kritik bir dönemden geçtiğini belirten Kamalak, “Bu gibi dönemlerin en önemli sonucu belirsizliktir. Bilindiği gibi kurt puslu havayı sever. Bu münasebetle gerek ülkemiz bakımından, gerekse bölgemiz açısından bu belirsizliğin, yönetimdeki belirsizliğin bir an önce giderilmesi gerekmektedir.” dedi. 

İki yol bulunduğunu, bunlardan birincisinin parlamentodaki partilerin bir araya gelerek en kısa zamanda hükümet formülünü ortaya çıkarması olduğunu kaydeden Kamalak, “Veya anayasanın 116. maddesinde belirtildiği gibi derhal erken seçime gidilmelidir. Seçimlerin üzerinden 40 gün geçti. Hükümet kurma çalışmalarının henüz başındayız. Bu böyle gitmez, gitmemesi lazım. 2015’i peşinen harcamış gibiyiz. Bu ülkenin hayrına bir durum değildir.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2555
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı