"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Keskin'de belediye başkanlığı İYİ Parti'den alınıp AKP'li kayyuma verildi

04 Mayıs 2019, Cumartesi 12:29
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde İYİ Parti’nin kazandığı seçimin iptal edilmesi nedeniyle boşalan belediye başkanlığı koltuğuna 24 Haziran’da AKP’nin milletvekili adayı olan Vali Yardımcısı Osman Akbaş kayyum olarak atandı.​

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Partili Necati Alsancak’ın altı oy farkla kazandığı seçim iptal edildi. Sözcü'nün haberine göre, 2 Haziran'da yenilenecek olan seçim öncesi Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanlığı'na, Osman Akbaş'ı kayyum olarak atadı.

Akbaş, 24 Haziran’da AK Parti’den Afyon milletvekili aday adayı olmuştu. Akbaş halen vali yardımcılığının yanı sıraİl Özel İdare Sekreteri, Keskin Kaymakamı ve Keskin Belediye Başkanlığı gibi dört görevi birden yürütüyor.

'ETİK DEĞİL'

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık, “Keskin'de kazanan adayın mazbatası iptal edildi, meclis üyeleri duruyor. Valinin meclis üyelerinden birini başkan olarak ataması gerekirdi. AKP'den milletvekili aday adayı olmuş kişi, 30 gün sonra yapılacak seçimden sorumlu. Bu etik değil'' sözleriyle karar tepki gösterdi.

Okunma Sayısı: 2343
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı