"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Faili meçhulleri yargı kararıyla kapatırsanız...

06 Kasım 2015, Cuma 21:21
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada "Faili meçhulleri siz yargı kararıyla kapatırsanız o ülkede siz demokrasiden insan haklarından söz edemezsiniz. Medyadan neden korkuyorsunuz? Eğer medya özgür değil, halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa o ülkede demokrasi olmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile kahvaltıda bir araya geldi. İstanbul'da düzenlenen kahvaltı sonrası konuşan CHP lideri demokrasi ve insan hakları vurgusu yaptı. "Faili meçhulleri yargıyla kapatırsanız demokrasi ve insan haklarından söz edemezsiniz" diyen CHP lideri şunları söyledi: Yargının bağımsız olmadığı, medyanın özgürce haber yapamadığı bir sistem içinde siz bu tür davaları adaletle sonuçlanmasını bekleyemezsiniz. Siz davaları sürekli olarak belli yerlere öteliyorsunuz. Eskişehir’de güvenlik yok diyorsunuz Kayseri’ye. Kayseri’dekini Eskişehir’e… Faili meçhulleri siz yargı kararıyla kapatırsanız o ülkede siz demokrasiden insan haklarından söz edemezsiniz. Türkiye üçüncü sınıf demokrasiye değil birincisi sınıf demokrasiye ihtiyacı var. Çatışma sürecine gelince, baştan beri zaten bu sorununun onların söylediği şekilde çözemeyeceklerini defalarca defalarca defalarca anlattım. İktidar olanlar sorunu çözerlerse, ilk gidip kutlayan kişi de ben olurum. Onlar hatalı tutumlarında ısrar ediyorlar.

 

 

DHA

Okunma Sayısı: 1906
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı